"Obeziteye Dikkat! Yaşamına Hareket Kat"

"Obeziteye Dikkat! Yaşamına Hareket Kat"

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilçede yaşayan ev hanımlarına yönelik, "Obeziteye Dikkat! Yaşamına...

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilçede yaşayan ev hanımlarına yönelik, "Obeziteye Dikkat! Yaşamına hareket kat" sloganıyla ücretsiz pilates, aerobik ve zumba dersleri veriyor.

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı spor için Burhaniye Belediyesi yeni bir çalışma başlatarak bayanlara yönelik uzman eğitmen eşliğinde Pilates, aerobik ve zumba kursları veriyor. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşler Müdürlüğü kontrolünde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Burhaniye Kapalı Atatürk Spor salonunda yapılan kurslara yaklaşık 80 bayan katılıyor. Hafta içi her gün 09.30-12.00 saatleri arasında verilen kurslara başvurular hala devam ediyor. Özellikle ev hanımlarına yönelik düzenlenen kursalar hanımlar tarafından da büyük ilgi görürken çocuklarını bahane etmeyerek çocuklarını da spora getiren bayanlar gözlerden kaçmıyor.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal spor yapan kadınları ziyaret ederek öncelikle kendi sağlıkları için bu projeye katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Basit bir yürüyüş yapmanın bile sağlık açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal günlük yaşamın yoğunluğunu da bu şekilde atabileceklerini belirtti. Çalışan bayanların öyle veya böyle sürekli bir hareket halinde olduğunu ancak ev hanımlarının kısıtlı bir alanda bütün gün evde olmasından dolayı bu kursu ev hanımlarına yönelik hazırladıklarını vurgulayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, insanların sporu ilk olarak zayıflamak amacıyla yaptığını aslında sporun sağlıklı yaşam için yapılması gerektiğini belirterek hanımlara kolay gelsin dileklerinde bulundu.