"Pehlivan Elektrak" Aracı Tanıtıldı

"Pehlivan Elektrak" Aracı Tanıtıldı

"40 Ağa Kırkpınar'da" etkinliği kapsamında, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli araç, yağlı güreş ağalarının beğenisine sunuldu


EDİRNE (AA) - Edirne'de, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen "40 Ağa Kırkpınar'da" etkinliği kapsamında, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli araç "Pehlivan Elektrak", yağlı güreş ağalarına tanıtıldı.

Öğrenciler, etkinlik kapsamında kentte düzenlenen davette ağalara araçla ilgili bilgi verdi. Ağalar da aracı inceledikten sonra öğrencileri tebrik etti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, davette yaptığı konuşmada, yağlı güreş ağalarının toplumun her kesimiyle ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Ağalığın emek verilecek bir unvan olduğunu belirten Selim, "Öğrencilerimize her zaman maddi manevi destek olmaya devam edeceğiz. Onlar yaptıkları bu çalışmayla pehlivan adının bilim ortamında da yer almasını sağladı. Her ağa bulunduğu kentteki üniversite öğrencilerine yardımcı olmalıdır. Üniversite öğrencileri ülkemizin geleceğidir. Kardeşlerimiz bize bir telefon kadar yakınlar. Bir şeye ihtiyacı olduklarında elimizden gelenin fazlasını onlar için yapacağız" diye konuştu.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve eski Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Alper Yazoğlu ise üniversite öğrencilerinin yaptığı araçla gurur duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin dört bir yanından etkinliğine katılan ağalara teşekkür eden Yazoğlu, "Yağlı güreşin kültürel gelişimi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Yağlı güreş eski, köklü bir Türk kültürüdür. Kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ünlü pehlivan Koca Yusuf, Adalı Halil, Kel Aliço gibi pehlivanların yağlı boya resimlerinin yer aldığı tablolar yağlı güreş ağalarına açık artırmayla satıldı. Açık artırmadan elde edilen gelirin derneğin tadilatında ve faaliyetlerinde kullanılacağı öğrenildi.