"Teşekkürler Türkiye" Festivali Düzenlenecek

"Teşekkürler Türkiye" Festivali Düzenlenecek

Türkiye'deki Araplar, Türkiye'nin Arap ülkeleriyle olan tarihi ilişkileri ve vatandaşların üstlendiği rol dolayısıyla "Teşekkürler Türkiye" adı altında festival yapmaya hazırlanıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye'deki siyasetçi ve medya aktivisti Araplar, Türkiye'nin Arap ülkeleriyle olan tarihi ilişkileri ve vatandaşların üstlendiği rol dolayısıyla "Teşekkürler Türkiye" adı altında bir festival yapmaya hazırlanıyor.

Festivalin tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Hazırlık Komitesi Başkanı Hamid el-Ahmar, "Teşekkürler Türkiye" festivalinin 22-24 Nisan tarihlerinde gerçekleşeceğini belirterek, "Festival, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ilişkileri geliştirmenin yanı sıra Arap dünyasını farklı alanlardaki köprüleri güçlendirme ve olabilecek tehlikeler karşısında İslam ülkelerini birleşmeye çağırmayı hedefliyor" dedi.

Türkiye'deki Arapları ve diğer İslam ülkeleri vatandaşlarını, etkinliğe destek vermeye davet eden Ahmar, "Birçok ülkenin gelişiminde öncü rol oynayan Türkiye, Arap ülkelerinden çok sayıda akademisyen ve aktivisti misafir ediyor. Türkiye ayrıca, ahlaki bir sorumluk üstlenerek öğrencilere sağladığı burslarla eğitime farklı bir katkıda bulunuyor." ifadesini kullandı.

Festivalin Yönetim Kurulu Başkanı Nebil Ganim de festival çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin bir bölümünü, Osmanlı'nın Arap ülkeleri ile ilişkilerini tanıtan sergiye ayıracaklarını dile getirerek, etkinliğin ilk gününde barış ve kardeşlik ile ilgili bir konferans verileceğini söyledi.

Düzenleyecekleri "Teşekkürler Türkiye" festivalinin her yıl düzenli olarak yapılması temennisinde bulunan Ganim, Arap ülkelerinde tanınan yaklaşık 200 kişiye davetiye gönderdiklerini aktardı.