"Uçak Bileti Satışlarının Yüzde 60'ı 'Cep'ten Yapılıyor"

"Uçak Bileti Satışlarının Yüzde 60'ı 'Cep'ten Yapılıyor"

Enuygun.com Genel Müdür Yardımcısı Erol:- "Şu an için uçak bileti satışlarımızın yüzde 60'ı mobil cihazlardan gerçekleşiyor"- "Bu oranın 3 yıl içerisinde yüzde 80'i aşmasını bekliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Enuygun.com Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) Nihan Erol, "Şu an için uçak bileti satışlarımızın yüzde 60'ı mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bu oranın 3 yıl içerisinde yüzde 80'i aşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bağlı A sınıfı seyahat acentesi Enuygun.com açıklamasında görüşlerine yer verilen Erol, Türkiye'de internetten uçak bileti alan kullanıcıların analizini yaptıklarını ifade etti. Söz konusu analize göre, Enuygun.com'dan uçak bileti alanların yüzde 64'ünü erkeklerin, yüzde 36'sını da kadınların oluşturduğunu dile getiren Erol, kullanıcıların yaş aralığına bakıldığında ise 19-29 yaş aralığındaki kesimin, Enuygun.com'dan uçak bileti alanların yüzde 44'üne karşılık geldiğini bildirdi.

Erol, internet üzerinden uçak biletinin en çok pazartesi günleri satın alındığını, en çok satış yapılan saatlerin ise 20.00 ve 21.00 arası olduğunu belirtti.


-"İnternetten biln alanların yüzde 20'si taksit yaptırıyor"


Enuygun.com'dan uçak bileti alanların yurt içinde sırasıyla en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Trabzon'a uçtukları bilgisini veren Erol, şunları kaydetti:

"Yurt dışında da ilk tercih Almanya. Almanya'yı Azerbaycan, Hollanda, Fransa, Irak ve Ukrayna takip ediyor. Enuygun.com'dan bilet alanlar tüm Türkiye geneline yayılmış durumda. En çok bilet alımının yapıldığı iller İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Kıbrıs ve Van olarak sıralanıyor. Kullanıcılarımız uçak bileti alırken yüzde 80 oranında kredi kartından tek çekim yaptırmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 20'lik bir kısım taksitli olarak bilet alıyor.

Mobil satışlara baktığımızda ise bu oranın özellikle son bir yılda çok hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Şu an için uçak bileti satışlarımızın yüzde 60'ı mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bu oranın 3 yıl içerisinde yüzde 80'i aşmasını bekliyoruz."

Şirket açıklamasına göre, Türkiye, global online ticaret araştırmasında yüzde 60'lık oran ile online alışverişte en fazla seyahat satın alınan ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor.