"Zaman'ın Manşetleri Gülen'in Onayıyla Çıkıyordu"

"Zaman'ın Manşetleri Gülen'in Onayıyla Çıkıyordu"

Gazeteci Gülerce:- "Zaman gazetesinin yayını daima Fethullah Gülen'e bağlı olmuştur. Manşetler direkt olarak onun kararıyla, onayıyla çıkıyordu"- "Fethullah Gülen, askerlerin yaptıklarının doğru olduğunu konuştu. 28 Şubat'taki demokrasi dışı baskıları, uy

İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - Gazeteci Hüseyin Gülerce 28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen'in askeri haklı gösterdiğini ifade ederek, "Zaman gazetesinin yayını daima Fethullah Gülen'e bağlı olmuştur. Manşetler direkt olarak onun kararıyla, onayıyla çıkıyordu" dedi.

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o dönem Zaman gazetesinde görev yapan üst düzey yayıncıların ve yöneticilerin, kendisi de dahil olmak üzere askerin bir darbeye hazırlandıklarını sezdiğini söyledi.

Ortamı yumuşatma adına bir yayın politikası izlenmesinin istediğini, darbelerin çok can yaktığından dolayı kendisinin de vicdanen bu anlayışa iştirak ettiğini belirten Gülerce, şöyle konuştu:

"'Ortamı yumuşatalım' diye Fethullah Gülen'in bazı televizyon kanallarına çıkarak yaptığı konuşmalar demokrasi anlayışı bakımından tarihe çok kötü bir not bırakmış oldu. Çünkü Fethullah Gülen, askerlerin yaptıklarının doğru olduğunu konuştu. 28 Şubat'taki demokrasi dışı baskıları, uygulamaları askerin hakkı gibi gösterdi, normal gibi gösterdi, bu çok yanlış bir şeydi. Bir darbeyi önleme adına yumuşak davranmak, öyle bir çizgi takip etmek doğruydu, ilkeleri terk etmek ve demokrasiye zarar vermek üzere olan insanları haklı göstermeye çalışmak Fethullah Gülen'in en büyük yanlışıydı.

28 Şubat'ta sivil bir direniş vardı ve Fethullah Gülen'in çıkışları direnişi zayıflattı. Ben gazetede yayından değil idareden sorumluydum, genel müdür olarak. Görünüşte yayın da genel müdüre bağlıymış gibi gözüküyordu ama Zaman gazetesinin yayını daima Fethullah Gülen'e bağlı olmuştur. Manşetler direkt olarak onun kararıyla, onayıyla çıkıyordu. O dönemki manşetlerin hepsi Fethullah Gülen'in kararı ve onayıyla atıldı. 28 Şubat sürecinde, gazetenin yayın politikasını daima Fethullah Gülen belirledi."

- "Cemaate zarar gelmesin, isterse Türkiye'ye zarar gelsin anlayışı var Fethullah Gülen'in"

Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in kendi hareketini tek doğru hareket olarak tanımladığını, diğerlerini isabetsiz, yanlış gördüğünü vurguladı.

Gülen'in kendi hareketini korumak için her şeyi yaptığını anlatan Gülerce, şunları aktardı:

"Kendi hareketini korumak için yaptı her şeyi, yani cemaate zarar gelmesin, isterse demokrasiye zarar gelsin, isterse Türkiye'ye zarar gelsin anlayışı var Fethullah Gülen'in. Bugün de aynı; cemaate zarar gelmesin, isterse Cumhurbaşkanına zarar gelsin, isterse hükümet devrilsin, isterse Türkiye batsın, yeter ki hareket zarar görmesin anlayışına sahip. Bunun sebebi; Fethullah Gülen kendisini peygamberlerin devamı gibi, bugünkü temsilcisi gibi gördüğü için, son konuşmasında var, yanındakileri de sahabe gibi gördüğü için en doğruyu o temsil ediyor, peygamberler yolundan o gidiyor sanıyor. 28 Şubat sürecinde hareketini korumak için Erbakan'a karşı çıkması gerekiyordu, askerleri savunması gerekiyordu onu yaptı. Ergenekon, Balyoz davalarında da silahlı kuvvetler mensuplarına karşı en büyük kumpasların kurulmasıyla ilgili yargılamalar oldu. Yani birbiriyle tezat bir sürü şeyi var."

Gülerce, Gülen'e yakın kişilerin KCK operasyonlarını yaptığını ancak şimdi HDP'ye destek verdiğini, PKK'ya tavır koymadığını, 7 Haziran seçimleri sonrası Gülen'in CHP-HDP hükümeti istediğini sözlerine ekledi.