Ramazan geldi denetimler arttı !

Ramazan geldi denetimler arttı !

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıde imalatı yapan iş yerlerine denetimler sıklaştı.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan nedeniyle İstanbul genelinde gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerini denetledi. Aksaray'da yapılan denetlemelerde ekipler girdikleri bir fırında "pes artık" denilecek görüntülerle karşılaştı. Böcek ve örümceklerin cirit attığı imalathanede ayrıca hamur kesen makinalarının kirli ve paslı olması dikkat çekti. İşyerine genel hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 7 bin 731 lira idari para ceza kesildi.

Ramazan geldi denetimler arttı !

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bugün İstanbul genelinde 39 ilçede 400 ekiple yaklaşan Ramazan öncesi gıda denetimi yaptı. Gıda kontrol ekipleri gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerine gelişi güzel girerek buralarda genel temizlikten, hijyene, atık maddelerin depolandığı yerlerden, işyerlerinin evraklarına kadar bir çok hususu kontrol ederek denetledi. Fatih'te yapılan denetimlere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ile birlikte 40 ekip katıldı.

Ramazan geldi denetimler arttı !

BÖCEK VE ÖRÜMCEKLERİN BULUNDUĞU FIRINDA EKMEK ÜRETİLİYOR

Aksaray'da yapılan denetlemelerde girilen bir fırında karşılaşılan manzara görenleri şaşkına çevirdi. Fırın sahibinin de ekiplere eşlik ettiği denetim sırasında imalathanenin duvarlarında böcek ve örümceklere rastlandı. Gıda denetçileri ve basın mensuplarının böcekleri göstermesi üzerine fırın sahibi, her ay düzenli olarak ilaçlama yaptığını öne sürdü.

Ramazan geldi denetimler arttı !

7 BİN 731 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Ayrıca hamur kesme makinalarının kirli ve pas içinde olduğu tespit edilen fırına, genel hijyen kurularına uyulmadığı gerekçesiyle 7 bin 731 lira para cezası kesildi. Fırın sahibine 15 gün içinde eksikliklerin giderilmesi için de süre tanındı.

Aksaray ve Sultanahmet'te yapılan denetimlerde genel hijyen kurallarının ihlal edildiği bazı restoran ve lokantalara da hijyen eksiklikleri nedeniyle tutanak tutuldu, bunların giderilmesi içinde bu işletmelere süre tanındı. Öte yandan herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı işletme sahiplerine de teşekkür edildi.

Ramazan geldi denetimler arttı !

İL MÜDÜRÜ HAMİT AYGÜL: RAMAZAN BOYUNCA BU DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hamit Aygül, halkın güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için yılın her günü ekiplerle periyodik olarak denetim yapmadıklarını belirterek, "İstanbul'da üretim, toplu satış ve tüketim yerleri olmak üzere yaklaşık 110 bin gıda işletmesi var. Normal denetlemelerimiz rutin olarak devam ediyor. Bu Ramazan'a has bir denetim. Halkımızın daha güvenli gıda tüketebilmesi amacıyla Ramazan ayı boyunca bu denetimler devam edecek" diye konuştu.

 

DHA