Ramazanın Müjdecisi Üç Aylar Kandille Geliyor

Ramazanın Müjdecisi Üç Aylar Kandille Geliyor

İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve özel olarak kutlanan on bir ayın sultanı ramazanın müjdecisi üç aylar, yarın akşam Regaip Kandili'yle başlayacak- İstanbul Müftülüğünce Regaip Kandili'nde, Kağıthane Sanayi Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde düzenle

İSTANBUL (AA) - HANİFE SEVİNÇ - Nafile ve kaza oruçlarının tutulduğu, namazlarının kılındığı, insanların dini hayata daha çok yöneldiği üç aylara, bu sene 7 Nisan (1 Recep) Perşembe akşamı Regaip Kandili ile girilecek.

Hz. Muhammed'in "Allahım recep ve şaban ayında bizi bereketlendir, ramazan ayına ulaştır" duasıyla anlattığı, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylar, bu yıl Regaip Kandili ile başlayacak. Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece kutlanan Regaip Kandili, bu yıl üç ayların başladığı recep ayının ilk gününe denk geldi.

İstanbul Müftülüğü hem İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve özel olarak kutlanan on bir ayın sultanı ramazanın müjdecisi üç aylar hem de Regaip Kandili dolayısıyla kentteki camilerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Müftülüğün programı, Regaip Kandili'nde akşam namazının ardından Kağıthane Sanayi Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde mevlit okutulmasıyla başlayacak. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın da katılacağı programda, ilahiler seslendirilecek, dualar edilecek.

Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan ve Fatih'in de aralarında bulunduğu pek çok camide Regaip Kandili dolayısıyla programlar düzenlenecek.

Bağcılar Halk Sarayı'nda ilçe müftüsü tarafından yarın akşam Regaip Kandili ve üç aylar konulu konferans verilecek.

Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yarın akşam kandil programı düzenlenecek. Aynı gün Üsküdar Semt Konağı'nda da Regaip Kandili ve üç ayların önemini anlatan konferans gerçekleştirilecek.

Üç aylarda kutlanacak Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi de kentteki camilerde mevlit okunacak, birlik ve beraberlik için dua edilecek.

- Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

İstanbul Müftülüğü, üç aylar boyunca da çeşitli etkinliklerle halkla buluşacak.

Bu yıl "Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet-gelin birlik olalım" temasıyla kutlanacak Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenecek etkinliklerde Hz. Muhammed anlatılacak.

Hafta kapsamında ilk olarak 11 Nisan'da Metris T-2 Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda Rahmi Yaran tarafından tutuklu ve hükümlülere konferans verilecek.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü, Etiler Huzurevi ve Okmeydanı'ndaki Darülaceze ziyaret edilecek, Güngören, Silivri, Arnavutköy, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Fatih, Sarıyer ve Üsküdar'da halka yönelik konferanslar düzenlenecek.

Öğrenci yurtları, imam hatip liseleri, camiler, vakıflar, kültür merkezlerindeki etkinliklerde, Kur'an-ı Kerim okunacak, ilahiler seslendirilecek ve dini sohbetler yapılacak.

İstanbul Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 21 Nisan'da Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek "Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet-gelin birlik olalım" konulu panelle sona erecek.

Silivri Cezaevinde, 12 Nisan'da konferans ve Kur'an ziyafeti verilecek. Bu kapsamda Silivri Cezaevi'nde 12 Mayıs'ta, Metris Cezaevi'nde de 1 Haziran'da da tutuklu ve hükümlülere yönelik konferans verilecek, ilahiler okunacak.

- İlçelerdeki programlar

Üç aylar nedeniyle 39 ilçe müftülüğünce de çeşitli programlar gerçekleştirilecek. Kentteki cemaatin kalabalık olduğu ve büyük camilerde mevlit programları yapılacak, ilahiler seslendirilecek. Cemaate üç aylar ve kandillerin önemini anlatan vaazlar verilecek, bölgelerindeki ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edilerek, yardımlarda bulunulacak.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nde 19 Nisan'da kadınlara yönelik mevlit programı yapılacak. İlçede ayrıca üç aylardaki kandil akşamlarında ihtiyaç duyulan camiler sabah namazına kadar açık tutulacak. Camilerde 3 aylar ve ramazan konularında cuma vaazları verilecek.

Arnavutköy'de ise üç aylar süresince vaizler tarafından haftalık sohbet programı yapılacak, her hafta bir aile ziyaret edilecek, 21 Nisan'da Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi'ne ziyaret yapılacak. Çeşitli camilerde de cuma ve pazar günleri sabah namazı buluşmaları gerçekleştirilecek, fakir olan yerli ve Suriyeli ailelere imkan dahilinde erzak ve gıda yardımları yapılacak.

Kağıthane'de üç aylar sebebiyle çadır açılacak. Üç ayların önemi vaazlarda imam, hatip ve vaizler tarafından cemaate anlatılacak, hastane, çocuk evi, darülaceze, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.