Rehberlik anlayışında yeni dönem: Orbis Rehberlik

Rehberlik anlayışında yeni dönem: Orbis Rehberlik

ORBİS REHBERLİK, e-rehberlik anlayışını okulların altyapılarına kazandırarak okul rehberlik sistemine çağ atlatıyor.

Ülkemizde eğitim alanında köklü değişikliklere gidiliyor. Bu değişiklikler eğitim modeli anlamında olduğu gibi sistem anlamında da yapılabiliyor. Okul Rehberlik sistemleri de günümüzde teknolojinin getirdiği imkânlar sayesinde yeniden dizayn edildi. Bilgi ve teknoloji çağının gereği olan bir okul rehberlik bilgi sistemi geliştirildi.

Online Rehberlik Platformu ORBİS REHBERLİK, www.orbisrehberlik.com üzerinden ilkokuldan lise sonuna kadar sunduğu kişiselleştirilmişrehberlik hizmetleri kapsamında, öğrenciye yardım ve müdahaleye zemin oluşturmaktadır. ORBİS REHBERLİK, 100’ü aşkın özel kolej, RAM Müdürleri ve devlet liselerinin katıldığı toplantı İstanbul Grand Cevahir Hotel’de tanıtıldı.

ORBİS nedir?

ORBİS REHBERLİK Genel Koordinatörü Cahit Şimşek ORBİS REHBERLİK’i şu şekilde anlatıyor: “ORBİS REHBERLİK, seksene yakın ölçüm temelli öğrenci bilgilerini kişisel/sosyal, eğitsel/akademik/ ve mesleki/kariyer rehberlik hizmetleri kapsamında, öğrenciye yardım ve müdahale programlarına zemin oluşturan, ve örneği henüz dünyada bulunmayan bir sistemdir. Rehberlik hizmetlerini kolaylaştırıcı, hızlandırıcı, çözümleyici, yol gösterici ve bütünleştirici özelliğe sahiptir. Bunun yanında ORBİS REHBERLİK, eğitimin en önemli paydaşları olan yönetim, rehber öğretmen, öğretmen, veli ve öğrencinin eğitim ve öğretim süreçlerine maksimum katılımını sağlanmasıyla eğitimin niteliğinin artırılmasına da büyük katkı sağlayacaktır.

ORBİS REHBERLİK, sayesinde okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olarak daha etkin ve yetkin psikolojik danışma ve rehberlik mesleğini icra etmeniz mümkün olacaktır. ORBİS REHBERLİK, tüm paydaşların katkıları ve sürece dahil edilmesiyle birlikte okul sisteminin daha verimli çalışmasına zemin oluşturacaktır.

Kısaca, bir okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olarak, ORBİS REHBERLİK, en güçlü sistem ortağınız, en güvenilir veri kaynağınız, en hızlı rehberlik işlemciniz, işbirliği ve yakınlığından sıkılmayacağınız ve her daim yanı başınızda bulundurmak ve başvurmak isteyeceğiniz bir iş arkadaşınız olacaktır. “ dedi

Öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere faydaları saymakla bitmiyor!

Kısaca ORBİS REHBERLİK olarak açıklanan yeni sistemin faydaları ve kolaylıkları saymakla bitmiyor. En başlıca özelliği ise rehberlik sistemine Rehber Öğretmenin yanı sıra Öğrenci, Aile ve Okul Yöneticisini de dâhil ediyor. Bir öğrencinin en doğru, en mükemmel mesleği tercih etmesi sürecinde çıkan problemleri ilgili kısma müdahale ederek çözüyor. Bu sayede öğrencinin başarısında öğrencinin kendisi kadar bütün etkenlerin yani ailenin, okul yöneticisinin, rehber öğretmenin katkıda bulunmasını sağlıyor. Her başarılı öğrenci için sistem içerisinde bulunan herkese “Bu Takdir Hepinizin” diyerek onların desteğini de unutmuyor.

ORBİS Okul Rehberlik Bilgi İşletim Sistemi, okulun rehberlik sisteminde karışıklıklara son veriyor. Öğrencinin okula başladığı ilk andan itibaren topladığı bilgiler sayesinde her an tek tuş ile öğrenci raporu hazırlayabiliyor. Rehber öğretmenlerin yıl sonuna doğru günlerini hatta haftalarını ayırdığı yılsonu raporları da ORBİS REHBERLİK ile tek tuş ile alınabiliyor.