Rekor yağış ! Tren seferleri durduruldu

Güncelleme:

İzmir'de etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti.

İzmir'de iki gündür etkili olan yağış hayatı felç etti. Yollar ve alt geçitler su altında kaldı, trafik kilitlendi. İzmir-Eskişehir tren seferleri durdurulurken, Akhisar'da da İstanbul-İzmir karayolunun iki şeridi sular altında kaldı. Öte yandan Meteoroloji iki günde İzmir'e rekor düzeyde yağış düştüğünü açıkladı.

İzmir'de iki gündür etkili olan sağanak yağıştan dolayı rögarlar taştı, yollar ve alt geçitler su altında kaldı. Bu alanlarda uzun kuyruklar oluşturan araçlar yolda kaldı, trafik kilitlendi. Belediye ekipleri ise yağmur sularının tahliyesi için aralıksız görev yaptı.

Bu arada Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yarın İzmir'i terk edecek olan yağışlı hava, gelecek hafta rüzgarın yön değiştirmesiyle, soğukla birlikte dönecek.

İzmir'de hafta içinde soğuk havanın ardından başlayan ve iki gündür sağanak şeklinde devam eden yağışlar, kent genelinde etkili oldu. Yağışlardan dolayı birçok bölgede kent sakinleri büyük güçlükler yaşadı. Aşırı yağıştan rögarlar taştı, yollar ve alt geçitler su altında kaldı. Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan 2844 Sokak'taki Yunuslar Alt Geçidi yağmur nedeniyle ulaşıma kapandı. Alt geçidin kapandığını fark etmeyen bir sürücü, su birikintisinde kalan otomobilini bırakıp gitti. Bunun üzerine ekipler, alt geçide araç geçişini iş makinesi ve şeritlerle kapattı, bir yandan da su tahliye çalışması yaptı.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI, TRAFİK FELÇ OLDU

Pınarbaşı Kemalpaşa Caddesi başta olmak üzere, cadde ve sokaklardaki su seviyesinin yükselmesi üzerine birçok araç yollarda kaldı. Bu nedenle uzun araç kuyrukları oluştu, trafik felç oldu. Araçların sudan kurtarılması için çalışan çekiciler, zaman zaman yetersiz kaldı. Karşıyaka Nebil Susup Sokak'ta ise çam ağacı park halindeki üç otomobilin üzerlerine devrilip, hasara neden oldu. Ağaç, itfaiye ekiplerince yoldan kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve İZSU ekipleri de su tahliye çalışmalarını sürdürdü.

REKOR YAĞIŞ

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir geneline iki günde rekor düzeyde yağış düştü. Buna göre, iki günde metrekareye Buca'da 182, Kemalpaşa'da 197,2, Konak'ta 153,2, Narlıdere 150,9 kilogram yağmur yağdı. Yetkililer, yağışlı havanın bugün akşama kadar devam edeceğini, yarın kentin yağışsız bir gün geçireceğini, ancak gelecek hafta rüzgar yönünün değişmesiyle yağışların soğuk havayla birlikte döneceğini ifade etti.

TREN SEFERLERİ DURDURULDU

İzmir-Eskişehir arasındaki tren seferlerinin, Manisa ve İzmir'deki aşırı yağışlar nedeniyle durdurulduğu, seferlerin bugün yapılamayacağı belirtildi.

Alınan bu kararda Akhisar'daki aşırı yağışların da etkili olduğu öğrenildi.

AKHİSAR'DA DERE TAŞTI, İSTANBUL-İZMİR YOLU SU ALTINDA KALDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde şiddetli sağanak sonrası dere taşınca, İstanbul-İzmir karayolunun iki şeridi sular altında kaldı. İzmir yönüne kapanan yol, karşı şeritten gidiş- geliş olarak sağlanmaya başlandı.

Akhisar'ın Kayalıoğlu Mahallesi'ndeki Kayalıoğlu Deresi, şiddetli sağanak nedeniyle bugün saat 07.00 sıralarında taştı. Taşan derenin suları, İzmir-İstanbul karayolunu kapladı. Karayolunun İstanbul-İzmir yönü, ulaşıma kapandı. Karayolları, polis ve jandarma ekipleri de bölgeye gelerek karayolunda çalışma başlattı. Karayolunun İstanbul'dan İzmir'e geliş yönünün kapanması üzerine, bölünmüş yoldaki trafik akışı karşı şerittten geliş-gidiş olarak sağlanmaya başlandı. Büyükşehir ve ilçe belediyesi ekipleri de iş makineleriyle bölgeye gelerek çalışma yaptı.

Buradaki Akhisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişi de biriken su nedeniyle ulaşıma kapandı. OSB'de mesaisi bitip saban evlerine dönmek isteyen, ancak sular yüzünden kapanan yoldan geçemeyen bazı işçiler, Büyükşehir Belediye ekiplerinin kepçesiyle dışarı çıkarılabildi.

Kayalıoğlu Mahallesi kıyısındaki zeytin bahçeleri ve parklar da sular altında kalırken, evlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ev ve işyerlerine su girmemesi için ekipler çalışmaları sürdürüyor.

Seçiniz...

Etiketler yağmur trafik felç tren