Rektör Şehitler Haftasını Kutladı

Rektör Şehitler Haftasını Kutladı

Düzce Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı kendilerini...

Düzce Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı kendilerini siper eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Rektör Çakar mesajında "Kutsal bir ülkü, din veya inanç uğrunda ölen kimse anlamına gelen şehit kelimesi, Türkçede zamanla başka anlamlar da kazanarak vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden herkes için kullanılan bir tabir olmuştur. Bağımsızlık uğruna hayatını hiçe sayan şehitlerimiz, zorlu iklim ve arazi koşullarında, cesaret ve kararlılıkla hareket ederek tüm imkansızlıklara rağmen, Türk Milletinin yurdu işgal edildiğinde bir bütün olarak vatanını koruyacağını tüm dünyaya göstermiş ve bu uğurda şahadet şerbetini içmiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı kendilerini siper eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, evlatlarını şehit veren anne ve babalar ile acılı eş ve çocuklara da Allah'tan sabır diliyoruz" dedi.