Resim yapmanın faydaları neler?

Resim yapmanın faydaları neler?

Sadece yetişkinler için değil çocuklar için de resim yapmanı sayısız faydası var.

Resim yapmak için illa ressam olmanız gerekmiyor. Eğer az da olsa yeteneğiniz varsa, bu yeteneğinizi geliştirmek için size en uygun resim kurslarına katılabilirsiniz. Resim konusundaki yeteneğinizi geliştirebileceğiniz en güzel ortamlardan biri de Nişantaşı’nda bulunan Galeri Bohem!

Resim yapmak çocuklar için sadece bir faaliyetten ibaret değildir Beraberinde birçok faydası vardır. Bu faydaları şöyle sıralayabiliriz:

Göz-el koordinasyonunu sağlar

Resim ile çocuk küçük kaslarını etkin bir biçimde kullanmayı öğrenir ve göz-el koordinasyonu sağlanır.

Özgüven oluşturur

Çocuk yeni figürler çizdikçe bundan hoşnut olur. Çevresinden de onay alıyorsa bu hoşnutluk oranı artar. Bir şeyler başardığına inanır ve bu da öz güven oluşturmasını sağlar.

Kişiliğini, arzularını, kaygılarını yansıtır

Resim bir iletişim aracıdır. Kullandığı renklerle, çizdiği çizgilerle iç dünyasını kağıda yansıtır.

Resim deşarj olma aracıdır

Çocuklar resim ile birlikte, yaptıkları çizgilerle kullandıkları boya kalemleri ile, çeşitli fırça darbeleri ile gün içinde yaşadıkları çeşitli kızgınlıklarından soyunabilecekleri gibi içlerinde biriken enerjiyi meşru bir biçimde boşaltma imkanı bulurlar.

Resim yapmak isteyenler Galeri Bohem’de buluşuyor!

Galeri Bohem ile ilgili açıklamalarda bulunan Burcu Erkal Salman şunları söyledi: “Bohem’i kurarken Aşk’la yola çıktım. Amacım her şeyden önce bir Ressam olarak, sanat ile iç içe bir mekan yaratmaktı. Galeri’de sadece sergilerden ibaret olmamalı dedik ve zaman zaman çocuklara da workshop’lar düzenleyerek farklı etkinlikler yarattık. Bu yıl da yetişkinlere resim kursu başlattık. En büyük destekçim, benim de hocam olan Ressam Semra Hasgüleç oldu. Bohem’de Salı günleri resim kursumuz, onun farklı teknikleri ile çok daha renkli geçiyor. Avantajımız, arkadaş ortamında, eğlenerek öğrenmek isteyenlere tek teknik değil, karakalemden akriliğe, pastelden yağlı boyaya, kolaja kadar farklı bir çok teknik görebilecekleri ve sonunda da “kendileri hazır olduğunda’’ sergi açabilecekleri bir mekan olmamız..”

Zevkli sanatseverlerin ve koleksiyonerlerin tercihi: Galeri Bohem

Galeri Bohem, 2014’te Burcu Erkal Salman tarafından kurulmuş, Hedeflerinin Nişantaşı’nda gelenekselleşmiş galericilik anlayışına farklı bir soluk getirmek suretiyle her sanat dalından sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmak olduğunu söyleyen Burcu Erkal Salman samimi bir ortamda çeşitli sergiler ile beraber atölyeler düzenlemek ve sanatın değişik alanlarını; genç, yaşlı, çocuk demeden herkesle paylaştıklarını söyledi.

Burcu Erkal Salman bütün bu etkinliklerdeki amacımız ise “Yaşamımızda; ruhumuzu dinlendirmek, kendimizi yeniden keşfetmek ve bir iz bırakabilmek için üretmek” olacak.” dedi.

Galeri Bohem’i diğer sanat galerilerinden ayıran özellikler nelerdir?

Bu soruya Burcu Erkal Salman şu cevabı verdi: “Güvenilir olmamız, yeniliklere açık, sanatseverlere ve sanatçılarımıza dürüst olmamız.. Farklı olmamız, açılalı 16 ay oldu ve bu süre içinde 25 sergi,1 sanat fuarı, 2 workshop, resim kursu düzenledik. Web sitemizde, online sergi imkanı, hediyelik bölümü ve online alışveriş seçeneği kurduk. Bu kadar süreye sığdırabildiklerimiz, ileride yapabileceklerimizin teminatı herhalde..” dedi.