Ressam Melike Solmaz'ın Akademik Desen Sergisi

Ressam Melike Solmaz'ın Akademik Desen Sergisi

Serhad Rzaev Atölyesi öğrencileri ve genç Ressam Melike Solmaz’ın Akademik Desen Sergisi açılıyor.

Dünyaca ünlü ressam Yevsey Moiseenko\'nun öğrencisi Azeri ressam ve UNESCO Barış Enstitüsü tarafından verilen “Fahri Profesörlük Ödülü” sahibi Serhad Rzaev, eğitim verdiği  SerArt Resim Atölyesi öğrencileri ile birlikte 01-06 Mayıs tarihleri arasında İstanbul\'da Akademik Desen Sergisi açıyor.

9. Bölge Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Çetin Emeç Sergi Salonu’nda gerçekleşecek sergide en çok resmi bulunan sanatçı ise Melike Solmaz… 1996 yılında Bursa\'da doğan Melike Solmaz resim sanatına ilk öğretim yıllarında Mehmet Erdoğan ile birlikte başladı, ardından Filiz Türkmen atölyesinde eğitim aldı. 3 senedir ve sürmekte olan Serhad Rzaev atölyesinde dünya çapında etkili olan akademik düzeyde bir eğitim alıyor. 6 yıldır resimle uğraşan Melike Solmaz bu süreçte birçok ödülünde sahibi oldu.  Ünlü ressam Serhad Rzaev\'in öğrencisi Melike Solmaz bu sergide en fazla eserle katılan sanatçı ünvanını taşıyor! Bu sergiye katılanlar sergi boyunca Melike Solmaz ile birlikte resim sanatı üzerine sohbet edebilecek.

Melike Solmaz: “Hayalimi gerçekleştiriyorum.”

Ressam Melike Solmaz sergi öncesi görüşlerini şu şekilde paylaştı: “10. Sınıftan beri büyük hayalim olan bir resim sergisi açmaktı. İlk sergimizin atölye arkadaşlarımızla olmasını arzulamıştık. Öncelikle bunun için iyi bir eğitim ile seviyeli çalışmalar elde etmek ilk işimiz oldu. Üç ay kadar süren telaşlı bir koşuşturmadan sonra nihayetinde şu an istediğimiz yerdeyiz. Bu noktaya gelmemizdeki en büyük etken Serhad hocamızdan aldığımız akademik eğitim oldu. Serhad Rzaev hocamızın önderliğindeki atölyemizde sabır,istek ve heyecan hamuruyla yoğrulup anatomi ve renk bilgisiyle harmanlandık. Bu bölümü okumak isteyen veya bu bölümle uğraşmak isteyen tüm arkadaşlarıma kesinlikle sabır, istek, azim , heyecan ve ciddi bir eğitim almasını öneriyorum. Resmi hissetmek için yapın.” Dedi.

Genç Ressam Melike Solmaz’dan Karakalem Çizmek İsteyenler İçin Öneriler

Ressam Melike Solmaz karakalem resim sanatıyla uğraşmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor: Yaklaşık altı senedir resimle uğraşıyorum. 2012 yılında katıldığım Türkiye genelinde düzenlenen resim yarışmasında birinci gelerek özel bir üniversiteden tam burs aldım. 2014 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada ilçe birinciliği aldım. Şu anda öğrenimime 12. Sınıfta güzel sanatlar lisesinde ve Serhad Rzaev atölyesinde devam etmekteyim. Verimli bir sanat yapmak için, illa da renkli boyalar ve kalemler olmasına gerek yok. Muhteşem bir sanat kalitesi oluşturmak için gerekli olan iyi bir eğitim ve bu aşamadan sonra ise bir kağıt ve kalem yeterli olabiliyor.. Kendinizi resimde bulabilirsiniz.” Dedi.

Sergi Mekan Bilgisi
Mekan: Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Çetin Emeç Sergi Salonu
Adres: Yüzücü Talat Yüzmen Sokak No15 9.Kısım Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Çetin Emeç Sergi Salonu