Ringde şok iddia

Ringde şok iddia

Abdulkadir Köroğlu'nun, başka bir Türk boksöre vize verildiği için Pekin'e gidemediği iddia edildi.

Milli boksör Abdulkadir Köroğlu'nun antrenörü Nazım Dalkıran yaptığı açıklamada, sporcusunun 69 kiloda olimpiyat vizelerine gönderilmediğini öne sürerek, ''Aynı kiloda Adem Kılıçcı vizelere gönderilerek olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Adem çok iyi bir boksör, ama fiziki yapısı itibarıyla 75 kiloda da katılabilirdi. Türkiye'nin 2 değerli sporcusundan sadece biri olimpiyatlara gitti'' dedi.

Köroğlu'nun, İstanbul'da yapılan Uluslararası Ahmet Çömert Turnuvası'nda dünya şampiyonu olan Kazak boksörü 18-9 farkla yendiğini belirten Dalkıran, şunları söyledi:
''Kazak boksör Çin'de olimpiyat şampiyonu oldu. Bu da ne kadar değerli bir sporcunun oraya gitmesi gerektiğinin net belirtisidir. Belki de orada olimpiyat şampiyonluğundan olduk. Adem'i de kaybetmemeliydik, ama Abdulkadir'i olimpiyatlara göndermeliydik. Abdulkadir, bu maçlar oynanırken köyünde çayır biçiyordu. Böylesine değerli bir boksörün oraya gitmemesi bizi kahretti. Kazak sporcunun olimpiyat şampiyonu olması moralimizi bozdu. 17 yıldır boks antrenörüyüm, iddia ediyorum, Abdulkadir Köroğlu orada olsaydı kesinlikle final oynardı ve Kazak boksörü yenerdi. İstanbul'da Sarsekbayev'yi 9 sayı farkla yenerek bunu kanıtlamıştı zaten.''

-KÖROĞLU: ''ÇOK ÜZÜLDÜM''-

Atatürk Üniversitesi Spor Akademisi son sınıf öğrencisi olan ve Dünya Üniversitelerarası Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren Abdulkadir Köroğlu da daha önce yendiği rakibinin olimpiyat şampiyonu olması, kendisinin de aynı kiloda şampiyonaya katılamamasının kötü bir olay olduğunu ve bundan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Kendi kilosunda olimpiyat elemelerine götürülmüş olsaydı olimpiyatlarda madalya alacağından emin olduğunu ifade eden Köroğlu, ''Ama yendiğim rakip şampiyon oldu. Farklı kiloda katılmama izin verildi. 64 kiloya düşüp olimpiyat vizelerine katıldım, ama çok zorlandım. 69 kilodaki performansımın yarısının yarısını ancak gösterebildim'' dedi.

Olimpiyatlarda 69 kiloda yapılan final mücadelesi sırasında köyünde olduğunu ifade eden Abdulkadir Köroğlu, ''Köydeyken hocam aradı. 'Kazak rakibinin final maçı var' dedi. O sırada çayır biçiyordum. Çayır işini bıraktım televizyon karşısına geçtim. Pür dikkat maçı izledim. Kazak rakibimin maçı kazanması beni çok üzdü. Onun olduğu yerde benim olmam gerekiyordu. Olimpiyatlara katılsaydım geçen yıl gibi yine onunla oynadığım maçta çok iyi bir performans göstereceğime emindim'' diye konuştu.

Pekin'de Türkiye'yi 69 kiloda temsil eden Adem Kılıçcı'nın iyi boksörlerden biri olduğunu vurgulayan Köroğlu, şöyle konuştu:
''Adem, fizik olarak 69'da değil de, 75 kiloda oynamış olsaydı belki daha iyi olabilirdi. Ama 69 kiloda onu getirdiler. Çin'de fazla madalya alamadık. Ama Adem 75, ben 69 kiloda olsaydım madalya sayısını artırabilirdik. Başkanlarımız öyle değerlendirdiler. Ne yapalım, boynumuz kıldan ince.''

Abdulkadir Köroğlu, 69 kiloda şans vermeleri halinde 2012'yi hedeflediğini belirterek, ''Kendime güveniyorum. Şans verilirse elimden geleni yapacağım'' dedi.