Risk Altındaki Çocuklar İçin Çalıştay Düzenlendi

Risk Altındaki Çocuklar İçin Çalıştay Düzenlendi

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı”nda, çocukların geleceğiyle ilgili projeler geliştirildi.

- Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı”nda, çocukların geleceğiyle ilgili projeler geliştirildi.

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı” düzenlendi. Akademisyenler, kamu kurum, sivil toplum, uzmanlar ve bilim adamlarının katılımıyla Retaj Royale Otel’de düzenlenen çalıştaya; AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş ve davetliler katıldı.

Çocukların risk altında kalmasına sebep olan faktörlerin belirlendiği çalıştayda, Başakşehir ilçesinde risk altındaki çocuklara yönelik koruyucu, önleyici ve rehabilitasyon hizmetlerinin belirlenmesi amaçlanarak projeler geliştirildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, yaptığı konuşmada, “Bu çalıştayın sonunda inanıyorum ki projelerin bir kısmı uygulanır, bir kısmı uygulanmaz ama ilerde önümüzde örnek olması bakımından çok kıymetli fikirlerin, projelerin çıkacağına inanıyorum. En azından Başakşehir’de belki sivil toplum örgütlerimizin toplumun temel meselelerini göz önünde bulundurarak böyle açılımların yapılması beni çok mutlu etti. Bundan dolayı emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIN TAŞA TAKILMAMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çalıştayın ilk gününde yaptığı açılış konuşmasında, bütün çocukların Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Çocuklar için her şeyi yapabileceklerini dile getiren Başkan Uysal, “Sokağa düşmek, deriz değil mi? Düşmek, isteyerek gerçekleştirdiğimiz bir fiil değildir. Ben, sokağa düşen çocukların kollarından tutulup kaldırılmalarını çok önemsiyorum. Bir başka önemsediğim şey ise, sokağa düşmek üzere olan bir çocuğun o taşa takılmamasını sağlamak, yanlış bir adım atmasına engel olmaktır” diye konuştu.

Çalıştay hakkında bilgi veren Başkan Uysal, “Özellikle yerel yönetimler, risk altındaki çocuklar için risk önleyici projeler gerçekleştirmelidir. Başakşehir’de bizim iki önemli risk önleyici uygulamamız var. Biz, bilgi evlerinde çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlıyoruz. Bir belediye başkanı olarak sizden ricam, bugünkü bu güzel çalıştaydan somut ve uygulanabilir verilerin çıkması çünkü siz bize, bilimin ışığında, bilginin ışığında yol gösterirseniz biz o yoldan yürürüz. Sağlıklı adımlar atarız” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ RİSK ALTINDA”

Bütün çocukların risk altında olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki ise, “40 günlük bebeğin donarak ölmesi, internet bağımlısı bir kadının çocuğunu boğarak öldürmesi ve buna benzer örneklerin yaşanması bunların hepsi bizim sorumluluğumuz altında. Bizim bu acılar yaşanmadan önce bunları nasıl ortadan kaldırabiliriz, manevi bir sosyal hizmet anlamında neler yapabiliriz bunları göz önünde bulundurmamız lazım. Bugün burada toplanma amacımız da bunları konuşup bir projeye çerçevesinde hayata geçirmek olacaktır” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından risk oluşturan çocuklara yönelik kamu kurum, sivil toplum kuruluşu, uzmanlar ve bilim insanları arasında ortak projeler gerçekleştirildi. Çalıştay yarın sona erecek.