Riyad Turizm Fuarı'da Türkiye Rüzgarı

Riyad Turizm Fuarı'da Türkiye Rüzgarı

Türkiye, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8. Riyad Turizm Fuarı'na bu yıl 18 firma ve kuruluş ile katıldı

RİYAD (AA) - Türkiye, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da düzenlenen ve dün açılışı yapılan 8. Riyad Turizm Fuarı'na bu yıl 18 firma ve kuruluş ile katıldı.

Türkiye’nin Dubai Kültür ve Tanıtma Ataşesi Salih Özer, fuarda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın en önemli turizm fuarlarından Riyad Turizm Fuarı'nı çok önemsediklerini, yapılan etkinliklerle geçen yıl Türkiye’ye gelen 450 bin Suudi Arabistanlı turist sayısını önemli derecede artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Nüfus ve gelir bakımından körfez ülkeleri içinde en fazla turist potansiyeline sahip Suudi Arabistan’dan Türkiye'ye gelen turistlerin genellikle Bursa ve Trabzon bölgelerini tercih ettiğine dikkati çeken Özer, “THY’nin Riyad-Trabzon arasında başlattığı uçak seferlerinin yanı sıra fuara bu yıl ilk defa katılan Trakya Kalkınma Ajansı ve iç Anadolu’dan gelen firmaların farklı turizm bölgelerini tanıtmasıyla gelecek turist sayısında ciddi anlamda artış bekliyoruz." dedi.

- “Suudi Arabistanlıları yeşil Bursa’mıza bekliyoruz”

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar da Bursa’nın Suudi Arabistanlı turistlerin Türkiye’de tercih ettikleri bölgelerin başında yer aldığını belirtti.

Damar, “Yeşil Bursa, kolay ulaşım imkanı ile doğa, termal, sağlık gibi çok çeşitli turizm dallarını bir arada barındıran bir şehirdir. İstanbul’a yakınlığı ve sahip olduğu Uludağ kayak merkezi ile son yıllarda körfez ülkeleri vatandaşlarının gitmeyi hedeflediği önemli bir turizm merkezi haline geldi. Bursa’daki turizmciler ise 20 bin 240 yatak kapasiteli otelleri ve hizmetleri ile her yıl artan bu talebi karşılamaya çalışıyor. Bu yıl katıldığımız fuar aracılığıyla daha fazla Suudi Arabistanlıyı kentimizde ağırlamak ve yeşil Bursa’mızı tanıtmak istiyoruz.” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Yetkin Özer ise bu fuarla Körfez ülkelerine açılmayı hedeflediklerini, İstanbul’a olan yakınlığı ve keşfedilmemiş doğal güzellikleri sayesinde bundan sonraki yıllarda Trakya bölgesine Suudi Arabistanlı turistleri çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dün açılan ve 25 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 15 Nisan’a kadar devam edecek.