Rıza Çalımbay: "Beşiktaş Şampiyonluk Yolunda Önemli Bir Avantaj Elde Etti"

Rıza Çalımbay: "Beşiktaş Şampiyonluk Yolunda Önemli Bir Avantaj Elde Etti"

Futbol dünyasının iki önemli ismi Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Futbol dünyasının iki önemli ismi Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam üniversiteli gençlerle bir araya geldi. "Sporcu Beslenmesinin Performansa Katkısı" isimli panelde gençlerin soruların yanıtlayan ikiliden Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ettiğini söyledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen "Sporcu Beslenmesinin Performansa Katkısı" isimli panele katılan Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam, gençlerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Oldukça eğlenceli geçen etkinliğin moderatörlüğünü İstanbul Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve yazar Metin Tükenmez yaparken, panelin diğer bir konuşmacısı Beslenme Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Saçaklı'ydı.

"AYKUT HOCA DA FENERBAHÇE'Yİ YENDİ"

Konferansın ardından verdiği röportajda "Beşiktaş'ı yenmeniz belki de şampiyonluk yarışını etkiledi, bu konuda yorumunuz nedir?" sorusuna gülerek yanıt veren Rıza Çalımbay, "O kadar da değil tabi ki. Aykut Kocaman da Fenerbahçe'yi yendi. Daha çok ve önemli maçlar var. Kimin şampiyon olacağı belli olmaz ama Beşiktaş bu yolda önemli bir avantaj elde etti" ifadelerini kullandı.

Panelin ana konusu olan sporcu beslenmesinin de önemli olduğunu dile getiren Çalımbay, "Bugün burada sporcu beslenmesi hakkında konuştuk. Ama nerede olursak olalım konu tabi ki güncel olaylara da geliyor. Şu anda ligin sonlarına da yaklaştığımız için şampiyonluk yarışı da konuşuldu. O yüzden bana göre güzel bir konferans oldu" diye konuştu.

SAĞLAM: "TECRÜBELERİMİZİ GENÇLERLE PAYLAŞMAK ÇOK GÜZELDİ"

Tecrübelerini, bilgilerini genç öğrencilerle paylaşmaya çalıştıklarını söyleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise, "Öğrencilerden de bizlere güzel sorular geldi, belli ki burada aldıkları eğitim gayet iyi. Beslenmenin dışında Türk sporunun, futbolunun sorunlarını da tartıştık. Gayet keyif aldığım bir etkinlik oldu. Bundan sonra da bu tür ortamlarda bulunup gençlerimize bilgilerimizi aktarmaya çalışacağız. Bu ortamı hazırlayan herkese de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

GAYRETLİ: "TÜRKİYE SPORDAN DA GELİR ELDE EDER DURUMA GELDİ"

Etkinlik sonrasında konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ise, "Bundan sonra Türk sporunda voleybol, futbol ve birçok dalda yurt dışından oyuncu almak yerine, yurt dışına oyuncu transfer etmeye çalışmak lazım. Öğrencilerimiz küçük yaştan itibaren bu amaç doğrultusunda hareket ederlerse başarıdan başarıya koşacaklardır. Artık Türkiye'nin spordan da bir gelir sağlayacağını görüyoruz" diye konuştu.