Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 2 Yılını Değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 2 Yılını Değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki yıllık çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında, Rize Belediyesi olarak bilginin topluma...

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki yıllık çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında, Rize Belediyesi olarak bilginin topluma ulaştırılmasında katalizör görevi yaptıklarını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap düzenlediği basın toplantısında görevi devralmasının ikinci yılında hizmetlerini değerlendirdi. Kasap, hizmetleri sosyo kültürel faaliyetler, alt yapı hizmetleri ve on numara mega projeler ile üç başlıkta ele aldıklarını ifade ederek "Sosyokültürel projelerimiz kapsamında çok sayıda, eğitim kursları, konferanslar, paneller ve konferanslar düzenledik. Tam arzuladığımız seviyeye ulaşamamış olsak da Rize Belediyesi olarak bilginin topluma ulaştırılmasında katalizör görevi gördük" dedi.

ALT YAPIYA 45 MİLYON TL

Kasap, 2015 yılında alt yapı hizmeti için 45 milyon TL harcama yaptıklarının altını çizerek "Gelirimizin yarını personel giderlerine diğer yarısı da alt yapı çalışmalarında harcanıyor. Belediye olarak borcumuz var. Ancak hizmete dönüşen borcu borç saymıyoruz. Bunun yanında bir de yılların birikimi ile karşı karşıya kaldığımız ve hizmete dönüşmeyen borçlarımız var. Kaybettiğimiz mahkemeler ve personellerimiz tarafından davalarda ödememize hükmedilen borçlar. Bunların toplamı yaklaşık 7 milyon TL. İllere bütçeden nüfusları oranında kaynak aktarılıyor. İlimizin nüfusu 111 bin 212. Ancak yaz aylarında nüfus 3 katına çıkıyor. 20 km uzunluğunda 4-5 km derinliğinde bir şehre sahibiz. Şehrin bu kadar geniş bir alana yayılmış olması ve dağınık olması hizmet maliyetlerinin çok daha fazla olmasına neden oluyor" diye konuştu.

MEGA PROJELER BAŞLAMA AŞAMASINDA

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen henüz hataya geçirilemeyen on numara mega projelere değinen Kasap, Timya Vadisi kentsel dönüşüm projesinin bazı aksaklıklar nedeni ile gecikmeli olarak devam ettiğini söyledi. Dalyan Vadisi ve sahilde iki nokta da daha kentsel dönüşüp planlandığını ifade eden Kasap "Mavi şehir projemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gerekli izinler alındı. Bir vakıf oluşturularak önümüzdeki günlerde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Isırlık Tabiat Parkı için de havaların ısınması ile çalışmaya başlanacak. Meydan projesi bilindiği gibi Bursa Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılacak. Biz üzerimize düşen kısmı tamamladık. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi ihaleye çıkartmasını bekliyoruz. Teleferik projesi ile kamulaştırma çalışmalarımız tamamlandı. Yap-işlet-devret modeli ile projeyi hayata geçirecek firmalar ile görüşmelerimiz sürüyor. Belediye Blokları ile ilgili planladığımız dönüşüm projesi ise önceliklerimiz arasında geriye atıldı" şeklinde konuştu.