Rize’de Peygamberimizin Hayatı konulu yarışma yapılacak

Rize’de Peygamberimizin Hayatı konulu yarışma yapılacak

Rize’de ortaokul ve lise öğrencileri arası 'Peygamberimizin Hayatı' konulu ödüllü bilgi yarışması düzenlenecek.

Rize’de ortaokul ve lise öğrencileri arası 'Peygamberimizin Hayatı' konulu ödüllü bilgi yarışması düzenlenecek. İki kategoride yapılacak olan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve öğrencilerin öğretmenlerine toplamda 60 ödül verilecek.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Eğitimciler Derneği (REDER) organizasyonuyla yapılacak yarışmaya, il genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri katılacak. Ortaokul öğrencilerinin, Rahime Kaya’nın Asrı Saadet serisinden “Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed” isimli kitabı, lise öğrencilerinin ise Reşit Haylamaz’ın “Efendimiz” isimli kitabından sorumlu tutulacağı yarışmalar sonunda toplamda 60 ödül dağıtılacak.

Dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerinin de ödül alacağı yarışmalarda, ödül olarak iki öğrenciye dizüstü bilgisayar, 4 öğrenciye notebook, 3 öğrenciye tablet bilgisayar, 4 öğrenciye fotoğraf makinesi, 4 öğrenciye bisiklet, 8 öğrenciye cep telefonu, 14 öğrenciye mp5, 12 öğrenciye kol saati ve 8 öğrenciye de mp4 verilecek. 20 Nisan’da yapılacak olan sınav öncesi yarışmaya katılacak olan öğrencilerin 15 Mart tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Öğrenciler, başvurularını, www.genclikonuokuyor.com adlı internet sitesi üzerinden yapabilecek.

REDER Başkanı Ali Atasoy, yaptığı açıklamada, “Yarışmanın amacı Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama, anma ve yeni yetişen gençliğe en iyi şekilde tanıtmaktır. Diğer bir amacı da öğrencilerde okuma bilincini geliştirmektir. İl genelinden lise ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmalara büyük katılım bekliyoruz. REDER olarak daha farklı projeleri, faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.


CİHAN