Rusya Ankara'ya yerli İHA'ları sordu, Ankara'nın yanıtı olay oldu

Rusya Ankara'ya yerli İHA'ları sordu, Ankara'nın yanıtı olay oldu
Güncelleme:

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın kullandığı Türk İHA ve SİHA'ları için Ankara ile Moskova arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı .

Üst düzey bir Türk bürokrat, Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satışından ötürü Rusya'nın Ankara'ya şikayette bulunduğunu dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı "askerden ve Nazilerden arındırmak" gerekçesiyle Rus birliklerini 24 Şubat'ta Ukrayna'ya gönderdi. Putin, bu adımı "özel askeri operasyon" olarak adlandırırken Kiev, Batı ve dünyanın büyük kısmı, nedeni olmayan bir saldırganlık savaşı ve işgal olarak tanımlıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters’ta yer alan habere göre, yabancı basınla yaptığı toplantıda konuşan adı açıklanmayan Türk bürokrat, "Ruslar öfkeli ve zaman zaman drone satışlarından şikayet ediyorlar. Eskiden şikayetçilerdi, şimdi de şikayet ediyorlar" ifadelerini kullandı.


Yetkili, "Ama kendilerine bunların özel şirketler olduğu ve drone alımlarının savaştan önce de yapıldığı cevabını verdik” diye konuştu.

 

Reuters