Rusya'da biriktirdikleri para bankada buhar oldu !

Rusya'da biriktirdikleri para bankada buhar oldu !

Rusya'da 21 yıldır fırın işleten Denizlili Canbaz ailesinin bir banka hesabına yatırdığı 200 bin dolar buhar oldu.

Rusya'da 21 yıldır fırın işleten Denizlili Canbaz ailesinin Denizli'deki bir banka hesabına yatırdığı 200 bin dolar, iddiaya göre banka çalışanı tarafından boşaltıldı. Aile, uçak krizi sonrası Rusya'da Türklere yapılan uygulamalar yüzünden memleketleri Denizli'ye dönünce olayı öğrendi. Müfettişler banka ve personeli inceleme altına alırken, aile adli soruşturma başlatılması için Savcılığa avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Denizlili Hüseyin Canbaz (43), eşi Havva Canbaz, kardeşi Kenan Canbaz ve kardeşinin eşi Gülfiz Canbaz, 21 yıl önce Rusya'ya giderek fırın açtı. İşlerini büyüten ve ikinci fırını da açan Canbaz ailesi, kazanımlarını özel bir bankanın Denizli Şubesi'ne yatırdı. Hüseyin ve Kenan Canbaz kardeşler, yaşanan uçak krizinin ardından Rusya'da Türklere uygulanan baskılar nedeniyle bu ülkedeki işyerlerini sattı, Denizli'ye dönme kararı aldı. Memleketlerine dönen Canbaz kardeşler, işyeri kurmak için bankaya gidip hesaplarındaki parayı çekmek istedi.

HESAP BUHARLAŞTI

Ancak Gülfiz Canbaz'a ait hesapta bulunan 200 bin doların olmadığını öğrenen aile büyük şok yaşadı. Bankadaki bütün hesaplarının hareket dökümlerini isteyen Canbaz ailesi, incelemelerinde 2006'da açılan hesaptan 2009- 2016 arası para çekimi yapıldığını gördü. İddiaya göre önce Türk parasına çevrilen dolar hesabındaki meblağ, kadın banka çalışanı E.K.K.'nin kardeşi, dayısı ve yakınlarına havaleyle gönderildi. Bankanın başka bir şubesinde ailenin izni ve imzası olmadan ortak hesap açıldığı da görüldü. Hüseyin Canbaz, kendi hesabından da para çekildiğini öne sürdü; ancak miktarını belirleyemediğini ifade etti. Canbaz ailesinin şikayeti üzerine idari soruşturma başlatıldı. Bankadaki hesapları bloke edildi, müfettişlerin bankada inceleme başlattığı belirtildi.

AİLE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Canbaz Ailesi, avukatları Salim Kutlutürk ve Emel Kutlutürk aracılığıyla, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na banka çalışanı E.K.K., banka ve E.K.K.'nin havale gönderdiği 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Hesabından 200 bin doları çekilen Gülfiz Canbaz, 21 yıldır Rusya'da çalıştıklarını belirterek, "Yaşanan krizden dolayı işyerlerimizi satıp memleketimize döndük. Ev alıp, iş kurmak için bankadaki parayı çekmek istedik ancak hesapta paranın olmadığını öğrendik" dedi.

'BİZ ÇALIŞMIŞIZ, BANKA ÇALIŞANI BİZİM PARALARLA TATİL YAPMIŞ'

Uçak krizinin ardından memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını belirten Hüseyin Canbaz, Denizli'ye geldiklerinde şok yaşadıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Bankaya gittiğimizde "para yok" dediler. Hesap dökümünü istedik. Hesap boşaltılmış ve tanımadığımız kişilere aktarılmış. 2006 yılından beri kazandığımız parayı bankaya yatırdık. Benim hesabımdaki paralar 21 kişiye aktarılmış kullanmışlar. Ben çalışmışım, başkaları benim paralarla yaşamış. Paraları zimmetine geçiren banka çalışanı tatil yapmış, lüks arabalar almış. Biz çalışırken, o da bizim paraları yemiş. Haberimiz olmadan internet bankacılığa girip, bizim paraları yemiş. Hesaplarımızda ne var ne yok doğru dürüst bilmiyoruz. Banka hesaplara bloke koydu. Hesaplardaki bütün hareketlerden hiç birinden haberimiz yok ve imzamız da yok."

'HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK'

Canbaz Ailesi'nin avukatı Salim Kutlutürk, "Banka çalışanları ve yakınları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bankaya müfettişler gelmiş, müvekkillerimiz mağdur durumda. Yurt dışındaki birikimleri banka çalışanları tarafından zimmete geçirilmiş. Bankaya karşı hukuki işlem başlattık" diye konuştu.

Bu arada banka memurunun işine son verildiği de kaydedildi.