Rusya'dan BM'nin konvoyu açıklaması

Rusya'dan BM'nin konvoyu açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, BM'ye ait insani yardım konvoyunun vurulmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadığı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, Halep'e giden insani yardım konvoyunun Rus jetleri tarafından vurulduğuna dair iddialara yanıt veren RusyaSavunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya ve Suriye uçakları, Halep'in güneybatısında BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadı. Konvoyun güzergahı, militanların kontrolündeki bölgelerden geçtiği için Rus gözlem merkezi, konvoyun geçişini insansız hava araçları aracılığıyla izledi" ifadelerini kullandı.

REJİM DE YALANLADI

Rusya'dan sonra Suriye devlet televizyonuna konuşan bir askeri yetkili de konvoyun Suriye ordusu tarafından vurulmadığını belirtti.

Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesine yardım götüren konvoya dün saldırı düzenlenmişti. Yaklaşık 20 kişinin öldüğü belirtilen saldırıda, BM ve Suriye Kızılayı'nın gönderdiği konvoydaki 18 araç da kullanılamaz hale gelmişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kuşatma altındaki Halep'e insani yardım götürmek üzere yola çıkan yardım konvoyunun, Suriye veya Rusya savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirmişti.