Saadet Partisi İstanbul seçimi için kararını verdi

Saadet Partisi İstanbul seçimi için kararını verdi
Güncelleme:

23 Haziran seçimlerinde aday çıkarıp çıkarmayacağı merak edilen Saadet Partisi kararı verdi. Saadet Partisi, seçime yeniden Necdet Gökçınar'la girme kararı aldı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız." dedi.

SP lideri Karamollaoğlu, yapığı yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin verdiği kararı eleştirdi. Karamollaoğlu, SP olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı yeni süreçte, normalleşmeye vesile olmak, ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti. 23 Haziran'daki seçimde İstanbul'un 16 milyon değil, 82 milyon olduğunu belirten Karamollaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İstanbul, Türkiye'nin kalbidir ve İstanbul’un yorulması Türkiye’nin yorulması demektir. Bu sorumlulukla verdiğimiz karar, Türkiye'mizin önünü açmaya yöneliktir. İlgili kurullarımızla yaptığımız geniş istişareler, kamuoyu eğilimleri ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak, 23 Haziran 2019 seçimlerine SP olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız. Bu vesile ile yürütülecek seçim kampanyalarında başta adaylar ve siyasi partiler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı üslup ve davranış olarak her zamankinden daha fazla hassas olmaya davet ediyoruz. Bu seçimlerin İstanbul’umuza, ülkemize ve milletimize hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. 23 Haziran çatışmanın değil dayanışmanın tarihi olsun."

Seçiniz...