Saç derisi kopmuştu ! Aylar sonra ilk kez...

Saç derisi kopmuştu ! Aylar sonra ilk kez...
Güncelleme:

Uşak'ta 5 aylık evliyken saçlarını pancar makinesine kaptıran ve saç derisi kopan kişi aylar sonra traktör kullandı.

Uşak'ta, henüz 5 aylık evliyken, saçlarını pancar makinesine kaptırınca baş derisi kopan ve yüzü gözü kan içinde traktörle 1,5 kilometre uzaklıktaki evine ulaşan Binnaz Sertçelik (22), kazadan 4 ay sonra ilk kez traktör kullandı. Yaşadıkları için 'korku filmi' diyen Sertçelik, yeniden traktör kullanıp, kazanın travmasını atlattığını ve korkusunu yendiğini söyledi.

Antalya'dan Uşak'ta ziyarete gittiği ailesine yardım için tarlada pancar makinesi kullanan Binnaz Sertçelik, 14 Kasım 2018'de, makineye sıkışan taşı çıkarmak için altına girdi. Sertçelik, bu sırada esen rüzgarın etkisiyle uzun saçlarını şafta kaptırdı. Saçlarının koptuğunu hisseden Sertçelik, makineyi durdurmak için uzun süre kumandayı aradı.

Uzakta duran kumandayı ayağıyla kendisine çeken genç kadın, pancar makinesini durdurdu. Kendisini pancar makinesinden kurtaran Sertçelik, bütün bedeni kan içinde traktöre bindi. Binnaz Sertçelik, 1,5 kilometre uzaklıktaki evine gitti.

Uşak'ta götürüldüğü hastanede ilk müdahalesi yapılan Sertçelik, ambulans helikopterle getirildiği Antalya'da, olaydan 53 saat sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Uzman Dr. Asım Uslu tarafından ameliyata alındı. Sertçelik'in kopan kafa derisi yerine dikildi.

Saç derisi kopmuştu ! Aylar sonra ilk kez... - Resim : 1

'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR'

Kazadan aylar sonra artık tamamen sağlığına kavuşarak, normal yaşamına dönen Binnaz Sertçelik, "Geçirdiğim kaza çok korkunçtu; ama Allah'tan geldiğini biliyordum. Çok zordu. Hem benim hem ailem için. Onlar beni kazadan hemen sonra o halde görmüştü. Çok şükür atlattım" dedi.

Televizyonlarda yer alan haberlerde kendi görüntülerini hala izleyemediğini belirten Sertçelik, "İnternetten açıyorum izlemek için ama tüylerim diken diken oluyor. İzleyemiyorum" diye konuştu.
 
'ARTIK KORKU FİLMİ İZLEYEMİYORUM'

Pancar makinesine kaptırdığı saçlarının peruk gibi kafasından koptuğunu dile getiren Sertçelik, "Kaza sırasında nasıl bir görüntü içinde olduğumu az çok tahmin edersiniz ama ben bunu bire bir yaşadım. Acısını ben hissettim. Hala geceleri aynı rüyayı görüyorum kazayla ilgili.

Gündüzlerim iyi geçse de gecelerim çok kolay geçmiyor. Artık çok sevdiğim korku filmlerini izleyemiyorum. Mesela yüksek sesten hiç korkmazdım ama yüksek sesle arkamdan biri seslense bile ürperiyorum. Şu anda aynı cesaret olur muydu, düşünüyorum. Hala düşünüyorum o makinenin içinden nasıl çıktım?

Çıktığımda kendimi yere atmak istemiştim ama dizlerimi bükemiyordum. Sonra o halde traktöre bindim. Yaşadıklarıma, yaptıklarıma o kadar şaşırıyorum ki. Allah'tan bir güç gelmişti. İnsan canı için olunca mücadele ediyor demek ki" dedi.

Artık normal yaşantısına döndüğünü anlatan Sertçelik, "Yemeğimi bile yapar oldum. Eşimle birlikte işimize gidiyorum. Büyük sıkıntılarım yok artık" diye konuştu.