Sadece dörtte birini giyiyoruz !

Sadece dörtte birini giyiyoruz !

Kadınların ortalama 20 çift ayakkabısının olduğu ancak bunlardan sadece dörtte birini giydikleri ortaya çıktı.

İngiltere'de kadınların ayakkabı alışkanlıkları ile ilgili yapılan ankette ilginç sonuçlar elde edildi. Araştırmaya göre kadınların ortalama 20 çift ayakkabısının olduğu belirtildi. Ama kadınların bu ayakkabıların sadece beşini düzenli olarak giydikleri kaydedildi. Dokuz kişiden biri en az bir çift ayakkabıyı dolaptan çıkarmadığını itiraf etti.

2 binden fazla kadınla yapılan ankette kadınlara neden giyilmemesine rağmen düzenli olarak ayakkabı satın aldıkları soruldu. Gelen yanıtlar arasında en yaygın olanı giyerken rahatsız oldukları yönünde. Yaklaşık üçte ikisi ayakkabıyı satın alırken sıkıp sıkmadığını veya topuğunun kullanışlı olup olmadığını görmek için giymediğini söyledi.

Yarıdan fazlası satın aldığı ayakkabının diğer kıyafetleriyle uyumlu olmasının mümkün lmadığını belirtirken 10 kişiden dördü çok pahalıya aldığı ayakkabıya zarar vermek istemediği için giymediğini söyledi. Üçte biri hediye verildiği ve nefret ettiği için dolabın arkasına sakladığını söyledi.

Yapılan araştırmada kadınların dörtte birini giymesine rağmen ayakkabı koleksiyonu için toplamda ortalama 490 sterlin (yaklaşık 1500 TL) harcadığı belirlendi.

Para tasarrufu internet sitesi tarafından yapılan araştırmada 2 bin 352 kadına soru soruldu. Bu kadınlar 18 ve daha yukarı yaş grubuna mensup. Ankete katılan kadınların yüzde 86'sı en az bir çift ayakkabısını hiç giymediğini söyledi. Kadınların ayakkabıalrını giymeme sebeplerini sıralamak gerekirse; birinci sırada çok fazla rahatsız olması, pratik olmayan topuklar onu izliyor, uygun kıyafet bulamaması, çok pahalı olduğu için hasar vermek istememesi ve istenmeyen hediye olması diğer bahaneler arasında. 

Gazeteport