Sadece İKİ TANE ÇADIR geldi !

Sadece İKİ TANE ÇADIR geldi !

AB üyesi ülkelerden en fazla çadır gönderen İngiltere olurken, Slovenya 2 çadır gönderdi.

AB Türkiye Delegasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, AB ülkelerinin yardımlarındaki son durum hakkında bilgi verildi. Bölgeye gönderilen 6 kişilik Avrupa Sivil Koruma Ekibi'nin (EUCPT) Erzurum'a vardığı belirtilerek, EUCPT'in AB üye ülkeleri tarafından gönderilen yardımların koordinasyonunu kolaylaştırmak suretiyle Türk makamlarını destekleyeceği belirtildi.

Buna ek olarak AB'nin ileride yapabileceği muhtemel diğer müdahalelerle depremin, bölgede devam etmekte olan AB projeleri üzerindeki etkisinin tespit edilebilmesi amacıyla 1 ECHO (AB İnsani Yardım ve Sivil Koruma Departmanı) uzmanıyla AB Delegasyonu'ndan 2 mühendisin ihtiyaçları yerinde tespit etmek üzere bağımsız bir değerlendirme çalışması yürüttüğü belirtildi.

SLOVENYA'DAN İKİ ÇADIR
Doğal afetlerde AB İnsani Yardım ve Sivil Koruma Departmanı, üye ülkelere yardım çağrısında bulunuyor. Ülkeler ne miktarda yardım yapacaklarını buraya bildirerek, yardımlar bir merkezde toplanıyor. Bazı ülkeler yardım çağrısına katıldıklarını ve durumdan haberdar olduklarını göstermek için sembolik yardımda bulunuyor.

HANGİ ÜLKE KAÇ ÇADIR GÖNDERDİ
Almanya: 500 - Aile boyu
Avusturya: 32 - Maksimum 10 kişilik
Belçika: 400 - Aile boyu
İngiltere: 1144 - Aile boyu
Danimarka: 100 - 7 kişilik
Estonya: 329 - Aile boyu
Fransa: 490 - Aile boyu
İrlanda: 624 - Aile boyu
İspanya: 329 - Aile boyu
İsveç: 155 - Isıtma sistemli
Lüksemburg: 360 - Aile boyu
Romanya: 100 - Aile boyu
Slovakya: 10 - 6x26 kişi 4x10 kişilik
Slovenya: 2 - 20 kişilik