Sağanak yağış ve fırtına geliyor! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarı

Sağanak yağış ve fırtına geliyor! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarı
Güncelleme:

Meteoroloji'den alınan son verilere göre yarın Marmara ve Kuzey Ege'de sağanak yağış ile beraber fırtına bekleniyor. AKOM, İstanbul'da beklenen sağanak yağışla ilgili vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, yurdun güneybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN TURUNCU ALARM 
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege'de İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'de yarın günün ilk saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına öngörülüyor.

Fırtına ile birlikte kuvvetli yağış ihtimali de bulunurken Meteoroloji ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı turuncu kodla uyardı. 

AKOM'DAN UYARI
İstanbul'da da yarın sağanak yağmur ve kuvvetli lodos etkili olacak. Hava sıcaklığının 26 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da hâlihazırda güneyli yönlerden hafif esen rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği ve beraberinde il genelinde gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden (12:00) itibaren kentin batı bölgelerinden başlaması, öğle saatlerinden sonra (15:00) boğaz çevresi ağırlıklı olmak üzere il genelinde 20 ila 45dk gibi kısa zaman diliminde yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor" denildi.

AKOM il genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul halkını uyardı. 

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

 

Seçiniz...