Sağlık Bakanı Koca'dan randevu önceliği açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan randevu önceliği açıklaması
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, spor yapan vatandaşlara sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlanabileceğini açıkladı. Bakan Koca, "Spor yapanlara hastane randevularında öncelik verebilir ya da katılım paylarını düşürebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hareketli bir toplum değiliz. Toplumdaki hareketsizlik oranımız son 7 yılda yüzde 56’dan yüzde 42.6’ya düştü, bu oran çok yüksek" diye konuştu.

Spor yapanlara öncelik sağlayarak bunun alışkanlık haline gelmesinin pekiştirilebileceğini belirten Koca, "Daha çok spor yapanlara hastane randevularında öncelik verebiliriz" dedi ve şunları söyledi:

"Yahut katılım payını düşürebiliriz. Belediyelerle ve Çevre Bakanlığı’yla görüşülerek ulaşımla ilgili birtakım indirimler sağlayabiliriz. Tabii bunun suiistimal edilmemesi için, veriler dijital ortamda takip edilebilir olmalı ve güvenilir olduğundan endişe etmemeliyiz. Dijitalizasyonu önemsiyoruz ve özellikle bu anlamda e-nabız gibi bir sistemimiz de var. Sempatik birtakım ödüllendirmelerin yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyim, çünkü obezite ve hareketsiz yaşamın sağlık sisteminin üzerinde her geçen gün korkunç bir yük oluşturduğunu biliyoruz"

Habertürk