Sağlık Bakanlığı’ndan Malatya’ya 9 Ambulans Takviyesi

Sağlık Bakanlığı’ndan Malatya’ya 9 Ambulans Takviyesi

Malatya'ya Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 9 adet ambulansın teslim töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Malatya'ya Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 9 adet ambulansın teslim töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hocaahmet Yesevi Mahallesi'ndeki 112 Komuta Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ambulans teslim törenine Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz,AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven, Sağlık Müdürü Nail Umay, İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl ile davetliler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Nail Umay'ın, Malatya 112 Sağlık Birimi hakkındaki sunumunun ardından konuşan Bakan Tüfenkci, AK Parti'nin hükümete gelmesiyle birlikte sağlık alanında hizmetleri arttırdıklarını belirterek, "Yapmış olduğumuz hizmetlerle de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir hizmet zinciri oluşturduk. Özellikle bazı kesimler eski hizmetleri yenisi ile kıyaslamadan bir takım karalama kampanyası yapsalar da bugünkü tablo her şeyi özetliyor" diye konuştu.

2002 öncesindeki ambulansların birçoğunun standartların altında olduğunu ifade eden Tüfenkci, şuan Türkiye'nin her tarafındaki acil müdahale ambulanslarının standartları yüksek olduğunu söyledi. Helikopter ambulans, deniz ambulansı, uçak ambulans ve 4x4 gibi ambulanslarla da artık birçok ülkenin gıpta ettiği acil müdahale ekiplerine sahip olduklarını belirten Tüfenkci, Malatya'ya yeni gelen 9 yeni ambulansın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sunumun ardından 9 yeni ambulans kurdele kesimiyle hizmet vermeye başladı. Açılışın ardından ambulansta inceleme yapan Bakan Tüfenkci, yeni ambulansların hem hasta hem de sağlık çalışanının rahatı noktasında daha yüksek standartta sahip olduğunu söyledi.

Öte yandan 9 yeni ambulansın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya'ya 3 adet daha 4x4 özelliğinde yeni ambulans verdiği belirtildi.