Sağlık çalışanları İstanbul'da konakladıkları otelden kovuldu

Sağlık çalışanları İstanbul'da konakladıkları otelden kovuldu
Güncelleme:

Ailelerine korona virüsü bulaştırma riskine karşı Zeytinburnu'ndaki Novotel'de konaklayan sağlık çalışanları, otelden kovuldu. Yetkililerin, "Diğer müşteriler sizden rahatsız oluyor" diyerek sağlıkçılara otelde daha fazla kalmamalarının istendiği iddia edildi.

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan bir otelde bir acenta aracılığıyla anlaşan ve günlerdir burada konaklayan sağlık emekçilerine otel yetkilileri, “Buradan çıkın” dedi. Korona virüsü hastalarını tedavi eden sağlık çalışanları, ailelerine virüs bulaştırmamak için günlerdir burada konaklamak zorunda kalıyordu. Covid-19 hastalarını tedavi eden bir doktor, yetkililerin buna gerekçe olarak, “Buradaki müşteriler sizden rahatsız oluyor” diyerek oteli boşaltmalarını istediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul’da bir otelin ’sağlık çalışanlarına oda tahsis etmediği’ yönündeki paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı. Öte yandan otel sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, “İstanbul’da, Bakanlığımız belgeli bir tesisin sağlık çalışanlarına oda tahsis etmediği paylaşımları üzerine tesis yönetimiyle gerekli görüşmeler yapılmıştır. Tesis yönetimi, grupları bünyesindeki komşu İbis Otel’i sağlık çalışanlarına tahsis etme kararı almıştır” denildi.

OTELDEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan otel sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Zeytinburnu’nda konaklayan sağlık çalışanlarımızın otelimizden çıkartıldıkları yönündeki iddialar bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmakta olup gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.