Sağlık Çalışanlarına “çalışan Hakları Ve Güvenliği” Eğitimi

Sağlık Çalışanlarına “çalışan Hakları Ve Güvenliği” Eğitimi

Nevşehir’de kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan Çalışan Hakları Birimleri sorumlularına yönelik olarak eğitim programı düzenlendi.

- Nevşehir’de kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan Çalışan Hakları Birimleri sorumlularına yönelik olarak eğitim programı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, il genelindeki tüm Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim sorumlularının katılımı ile düzenlenen eğitim programı Ürgüp Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer Özdemir başkanlığında ve “Çalışan Hakları Eğitim Paketi” kapsamında, gerçekleştirilen eğitim programına sağlık yöneticileri, komiteler, kalite birimleri ve sağlık çalışanları katılırken programda Hemşire Yeliz Savcı tarafından Çalışan Güvenliği Genelgesi, Hasta Hakları İl Koordinatörü İbrahim Eroğlu tarafından Hasta Hakları, Nergis Melike Özmen tarafından İletişim Becerileri, Psikolog Fatma Çakır Çalışkan tarafından Öfkeli Hasta ve Hasta Yakını ile İletişim, Sosyal Çalışmacı. Fatma Ertuğrul tarafından Öfke Kontrolü, Psikolog Mustafa İşçi tarafından Sorunlu Hasta ve Hasta Yakını Tanıma, Mustafa Yazgan tarafından Şiddet Davranışına Karşı Tedbir Alma Yöntemleri konularında sunum gerçekleştirildi.

Eğitime çalışanların büyük ilgisi olduğu gözlenirken, eğitim sonunda yapılan anket ile de sağlık çalışanlarının şiddet olaylarının engellenmesine yönelik görüş ve önerileri alındı.

Her ay bir sağlık kurumunda yapılacak olan eğitimin ikincisi 14 Mart 2013 tarihinde Dr.İ.Ş.A Nevşehir Devlet Hastanesinde düzenlenecek.