Sağlık Ekibi Gelmediği İçin Sahadan Çekildiler

Sağlık Ekibi Gelmediği İçin Sahadan Çekildiler

- İzmir 16 Yaş Altı Futbol Ligi ekibi Altınırmakspor, play-off turunda dün Buca Belediyespor'la yaptığı maçı, görevli sağlık ekibi olmadığı için 10 dakikalık mücadelenin ardından bıraktı- Teknik direktör Bayer:- "Ülkemizde amatör futboldaki sağlık sıkıntı

İZMİR (AA) - İzmir 16 Yaş Altı Futbol Ligi takımlarından Altınırmakspor, play-off turunda dün Buca Belediyespor'la yaptığı maçta görevli sağlık ekibi bulunmaması nedeniyle sahadan çekildi.

Altınırmakspor Teknik Direktörü Hilmi Bayer yaptığı açıklamada, Atatürk Stadı 2 Numaralı Yan Saha'daki maçta 10. dakikaya gelinirken görevli sağlık ekibi olmadığını fark edince takımı sahadan çektiklerini, futbolcuların da tepki olarak formalarını ve grup karşılaşmalarında kazandıkları kupayı saha ortasına bıraktığını söyledi.

Bayer, 2006'dan beri bu konuya dikkati çekmek amacıyla birçok eylem yaptığını ve cezalar aldığını, bu nedenle şampiyon olamadıklarını, takımlarının ligden ihraç edildiğini ifade etti.

Daha önce sağlık ekibi bulunmayan bir maç sırasında beyin kanaması geçiren futbolcu Tevfik Demir'i kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüklerini kaydeden Bayer, Demir'in hayatta kaldığını belirtti.

Yönetmeliğe göre hakemlerin maçı sağlık ekibi olmadan başlatabildiğini ifade eden Bayer, "Bu kural değişmeli. Ülkemizde amatör futboldaki sağlık sıkıntıları duyulmalı. Hukukçu arkadaşlara danışıp bu konuyu UEFA'ya, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bile taşımaya hazırım." ifadelerini kullandı.