Sağlıkta ''İkinci Fatih Projesi'' !

Sağlıkta ''İkinci Fatih Projesi'' !

\"İkinci Fatih Projesi\" diyen Türkler, Biocidal’la ebolaya savaş açtı.

İnteko Ambalaj Kimya, aylardır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarını sonlandırıp, \'Temiz Türkiye\' projesine start verdi. Dünyada ilk defa Türk bilim adamları tarafından geliştirilen gümüş içerikli nano teknoloji Biocidal Basics Dezenfektan, sağlık alanında adeta ikinci Fatih Projesi..

Dünya Sağlık Örgütü\'nün  açıkladığı ve Türkiye\'nin sağlık standartlarını yükseltmeye çalışan İnteko, yaptığı deneyleri uluslararası başarıyla sonlandırdı. Türk bilim adamları tarafından yeni geliştirilen Biocidal Basics Dezenfektan ile hastane, belediye, okul ve AVM\'lerin tercihi oldu. Diğer adı mikrop öldürücü olan ve uygulandığı alanlarda 3 ay boyunca mikrop üremesini garanti engelleyen yeni ürünün mucidi İnteko, kimya sektörüne büyük katkı sağladı.
 
ABD VE AVRUPA DEZENFEKTAN TERCİH EDİYOR

Türkiye’de restoran ve havaalanları gibi toplu yaşam alanlarında dezenfekte işleminin, atadan dededen kalan yöntemlerle yapıldığını ifade eden İnteko Genel Müdürü Mecit Keleş, “Türkiye’de hala, temizlik ürünü olarak çok köpüren ürünler kullanılıyor. Pazar yerleri sadece suyla yıkanıyor. Parklarda süpürme ve sulama dışında temizlik işlemi yapılmıyor. Restoranlarda tüm masalar sadece ıslak bezle siliniyor. Bu durum insan sağlığı için zararlı mikro organizmaların hızla türemesine neden oluyor. Avrupa ülkeleri, (mikrop öldürücü) Biocidal Dezenfektan kullanarak mikroplarla mücadele edebiliyor.Türkiye\'nin de bu virüslere karşı dezenfektan kullanması gerekir.” dedi.
 
PETER PİOT : İNSANLIK BÜYÜK TRAJEDİ YAŞAYACAK

Son aylarda ABD\'ye de sıçrayan ve başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa\'yı tehdit eden Ebola virüsünü keşfeden Belçika\'lı bilim adamı Peter Piot, İnsanlık, hayal ötesi bir trajedi yaşayacak. Mikrop öldürücü Biocidal Dezenfektan uygulayarak önlem alınabilir dedi. İngiltere\'nin Lancaster Üniversitesi Salgın Hastalık Uzmanı Derek Gatherer\'de Hastalığın kıtaları aşmasının en büyük nedeni havayolu taşımacılığı. Toplu yaşam alanlarında kolay üreyebilen bu virüslerden,dezenfektan kullanılarak korunabileceğini önerdi.
 
KALICI HİJYENİK ÇÖZÜM

Bu soruna çözüm getirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez çevreye zarar vermeyen ve doğada yüzde 99 ayrışan gümüş içerikli nano teknolojik Biocidal dezenfektanın, İnteko tarafından üretildiğine dikkat çeken Mecit Keleş, “Türkiye’de dezenfektan üretmek için Sağlık Bakanlığı’ndan izin alan 7 fabrika var. Biocidal Dezenfektanı ise sadece biz üretiyoruz. Yeni nesil Biocidal Dezenfektan uygulandığında mikroplar öldüğü için artık okul ve hastanalerimiz, AVM ve restorantlarımız daha hijyenik olacak. Böylelikle Dezenfektan kullanan Belediyeler, temiz şehirlerle Halk’a daha iyi hizmet edecekler. dedi .