Şahinbey Belediyesi’ne Başbakan’dan Ödül

Şahinbey Belediyesi’ne Başbakan’dan Ödül

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başarı zincirine bir halka daha ekledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başarı zincirine bir halka daha ekledi. AK Partili Belediyelerin katıldığı "Gençlik ve Belediye" temalı proje yarışmasında Şahinbey Belediyesi Gençlik Merkezleri ve Sosyal Tesisleriyle birlikte gençlere yaptığı yatırımla "Asım'ın Nesli Şahinbey'de Yetişiyor" projesiyle ödüle layık görüldü.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının organize ettiği "Gençlik ve Belediye" temalı yarışmaya Gaziantep Şahinbey Belediyesi, "Asım'ın Nesli Şahinbey'de Yetişiyor" projesiyle katıldı.

Türkiye genelindeki Büyükşehir, İl, İlçe, Belde Belediyelerinin katıldığı yarışmaya toplamda 182 belediye projeleriyle başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonrasında AK Partili Merkez İlçe Belediyeler arasında Şahinbey Belediyesi birinci olarak ödüle layık görüldü. Büyük bir başarıya imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ödülünü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nunu elinden aldı.

Şahinbey Belediyesi'nin 73 Gençlik Merkezinde 42 branşta 326 bin öğrenciye uyguladığı eğitim sistemi Türkiye'ye örnek gösterildi. 73 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisinde gençleri YGS-LYS ve TEOG sınavlarına hazırlayan Şahinbey Belediyesi yüzde 79 başarı ile Türkiye'nin en iyi lise ve üniversitelerine yerleşmesini sağladı. Proje kapsamında 40 bin kursiyerin eğitime devam ettiği bildirildi.