Sahte doktordan ağır hastalara ölümcül tuzak!

Sahte doktordan ağır hastalara ölümcül tuzak!
Güncelleme:

Kanser, diyabet, epilepsi gibi ağır hastalıkları bitkisel ilaçlarla iyileştirdiğini belirterek hastalara umut dağıtan sahte doktor Mehmet Sıddık C. savcılıklara şikayet edildi. Hazırladığı ilaçları pet şişe içinde hastalara gönderen sahte doktor, çok sayıda iş insanından da yüklü miktarda para toplamakla suçlanıyor.

Şimdilerde hem paralarını kaybeden, hem sağlıkları daha da kötüleşen çok sayıda kişinin ortak beklentisi, yaşadıkları ağır hastalıklardan kurtulma umuduydu. Mehmet Sıddık C. (41), kendisi ile yolları çeşitli vesilelerle kesişen çok sayıda kişiye her seferinde farklı senaryolar anlattı. Uluslararası bir ilaç devinin Almanya’daki merkezinde üretim bölümünde çalıştığını anlatan Mehmet Sıddık C.nin “Bu şirket, elimdeki formülleri almanın peşindeydi. Ben formülleri vermek istemediğim için Türkiye’ye kaçtım. Firma da Türkiye’deki diplomamı kayıtlardan sildirdi. Peşime silahlı kişiler dahi taktılar” şeklindeki anlatımını birçok mağdurdan duymak mümkün.

‘KAZANÇ BÜYÜK ORTAK OLALIM’

Mehmet Sıddık C. hakkında, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan suç duyuruları dikkat çekici detaylar içeriyor. Mehmet Sıddık C., iddiaya göre, Türkiye’ye döndükten sonra, bir arkadaşının yardımıyla geceleri askeri bir hastanede gizlice ilaç üretimi yaptığını söyledi. Birçok ağır hastalığı bitkisel ilaçlarla iyileştirdiğini, COVID-19’un dahi ilacını bulduğunu söyleyen C., temasa geçtiği işinsanlarına da “Bu işte büyük kazanç var. Siz de yatırım yapın. Kazanca da ortak olun” vaadinde bulundu.

‘DOKTORU DAHİ İYİLEŞTİRDİM’

Savcılık suç duyurularına göre Mehmet Sıddık C., temasa geçtiği hasta veya hasta yakınlarını ikna etmek için sıklıkla, daha önce iyileştirdiğini iddia ettiği kişilerin bilgilerini paylaştı. C.’nin, “Benim verdiğim ilaçlarla iyileşti” dediği isimlerden biri de özel bir hastanede görevli onkoloji uzmanı Doç. Dr. F.Ş. Mehmet Sıddık C., “Doç. Dr. F.Ş.” olarak tanıttığı kişiyle yaptığı telefon görüşmesini diyabet hastası C.Ş.’ye de dinletti. C.Ş., savcılık dilekçesinde “F. Hoca, kendisinin de kanser hastası olduğunu, Mehmet Sıddık C.’nin verdiği ilaçlarla iyileştiğini söyleyince ikna oldum” dedi. Hürriyet’in ulaştığı F.Ş. ise, ne Mehmet Sıddık C.'yi ne C.Ş.’yi tanıdığını, iyileştirildiği yönündeki iddiayı ise kesin bir dille reddetti.

AĞIR HASTALARA SAHTE İLAÇLA UMUT DAĞITTI

Suçlamalarının odağındaki Mehmet Sıddık C. ise Hürriyet’in soruları üzerine şunları kaydetti: “Ben bitkisel ilaç yapıyorum. Bunu herkes de yapabilir. Benimkisi tedavi değil. Ağır birtakım hastalıkları tedavi etmeye çalışmadım. Tedavi ettiğim söylenen kişilerden veya yakınlarından, belirtildiği kadar fazla bir para almadım. İşinsanlarından aldığım paralar oldu. Bu paraları da ilaç üretimi için kullandım. Hakkımda üç ceza davası açıldı. Bir tanesi kesinleşti. Doktor olmadığım halde tedavi ettiğim için hapis cezası çıktı. Karar kesinleşince en son, geçen aralıkta 1 ay daha tutuklu kaldım. Borç ödeme taahhüdümü yerine getiremediğim için de geçenlerde hapis cezası çıktı. Benden alacaklı olan bazı kişiler, beni ve ailemi tehdit etti.”

İŞTE MAĞDURLAR

E. Ceran: Mehmet Sıddık C., mental epilepsi hastası E. Ceran’ı (17) iyileştirebileceğini söyledi. Toplam 180 bin liraya yakın para alan C., bir süre sonra telefonlara yanıt vermemeye başladı.

C. Ş.: 20 yıldır diyabet hastası olan C. Ş., Mehmet Sıddık C. ile, medikal ürün satışı yapan bir arkadaşının Fatih’teki işyerinde karşılaştı. C.’nin vurduğu iğneler sonrası kan şekeri düşen C.Ş., toplamda 80 bin liraya yakın para verdi. Mehmet Sıddık C.’nin talebi ile yıllardır kullandığı insülin ilacını kesen C.Ş., bir ara komalık oldu ve günlerce hastanede kaldı.

Fatih E.: Kanser hastası Fatih E. de, Mehmet Sıddık C. ile yolu kesişen isimlerden biri. 4’üncü evre kanser hastası olan Fatih E., ancak bir süre sonra Mehmet Sıddık C.’ye ulaşamaz oldu. Fatih E.’nin yakın çevresine “Bir umut bu adamın ilaçlarına bel bağladım. Şimdi ise ölümü bekliyorum” dediği öğrenildi.

Zekiye-Kerim E.: Ankara’da güzellik merkezi işleten çift, Mehmet Sıddık C.’ye, ilaç üretimi için 1.3 milyon liraya yakın para verdi. Mehmet Sıddık C., temasta olduğu üst düzey bazı işinsanlarını da Kerim E. ile tanıştırarak güvenini kazandı. Ancak C., aldığı parayı iade etmediği gibi izini kaybettirdi.

Ercan T.: Başka kişiler aracılığıyla Mehmet Sıddık C. ile tanışan Ercan T., kendisi ile ortak şirket kurdu. Ancak, Ercan T.'den aldığı parayı ödemediği gibi, borç ödeme taahhüdünü de yerine getirmedi. İstanbul Anadolu 5. İcra Ceza Mahkemesi önceki gün Mehmet Sıddık C.’ye, yasal faizi ile 1,6 milyon lirayı bulan borcunu ödemediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Muzaffer Ulukaya: ABD merkezli Chobani yoğurt markasının sahibi Hamdi Ulukaya’nın ağabeyi Muzaffer Ulukaya da Mehmet Sıddık C. ile yolu kesişen bir diğer iş insanı. Edinilen bilgilere göre Ulukaya, Mehmet Sıddık C.’ye, Bakırköy’de bir klinik açması için destek oldu. Ofisin depozitosu ödense de planlanan klinik faaliyete alınamadı. İkili arasındaki WhatsApp yazışmalarında, Mehmet Sıddık C., kendisine verilecek destek için daha hızlı olunması gerektiğini söylüyor. Ulukaya ise “Bugünden yarına çözüm üreten kişi ya dolandırıcıdır veya kötü niyetlidir” diyor.

Hürriyet