Sakıp Sabancı, Vefatının 12. Yıldönümünde Kabri Başında Alındı

Sakıp Sabancı, Vefatının 12. Yıldönümünde Kabri Başında Alındı

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding'in 12 yıl önce vefat eden yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı, kabri başında yapılan törenle anıldı.Zincirlikuyu...

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding'in 12 yıl önce vefat eden yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı, kabri başında yapılan törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törene merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı Sabancı ve Dr. Dilek Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve dostları katıldı.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu idarecileri ve öğrencileri de törende hazır bulundu.

Sabancı Holding CEO'su Kurtul, törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Sakıp Bey'in aramızdan ayrılışının 12. yılında onu kabri başında anmak ve ona özlemimizi dile getirmek üzere yine toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada Türkiye ve dünyanın dört bir yanına dağılmış 64 binden fazla Sabancı Topluluğu çalışanını temsilen bulunuyorum. Sakıp Bey'in vefatının üzerinden geçen bunca seneye rağmen hepimizin ortak hissi şudur ki, onun manevi varlığı, azmi ve sıcaklığı hala bizimle birlikte. Sakıp Bey, pozitif enerjisi, farklı bakış açısı ve iş yapış şekliyle bize çok şey öğretti. Onun açtığı yolda bugün Sabancı Topluluğu başarıyla yoluna devam ediyor.

Sakıp Bey'in vefatında daha küçücük çocuk olan günümüz gençlerinin, Sakıp Sabancı adını bilmeleri ve onu sevmeleri de gösteriyor ki, o bize çok büyük bir miras bıraktı. O miras, sevgi ve dostluktur. Biz var olduğumuz sürece de onun bu mirasını nesilden nesile aktaracağımıza söz veriyoruz. 'İyi ki koştum, iyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için...' demişti Sakıp Bey. O, çalışkanlığı ve vizyonuyla daima Sabancı Topluluğu'nun gurur kaynağı oldu. Daha iyisi için bize ilham verdi. Bu vesileyle kendisini bir kez daha özlemle ve rahmetle anıyoruz."

Anma töreni, Kurtul'un konuşmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla sona erdi.