''Şakkadanak ekonomist'' Necmettin Batırel'den dikkat çeken tahmin

''Şakkadanak ekonomist'' Necmettin Batırel'den dikkat çeken tahmin
Güncelleme:

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile canlı yayında yıllar önce dolar kuru diyaloğuyla "unutulmayanlar" listesine adını yazdıran Necmettin Batırel dolar kuru ve gram altın için tahminlerini açıkladı.

Bundan yıllar önce CNN Türk canlı yayında ekonomist ve analist Prof. Özgür Demirtaş ile katıldığı canlı yayında "Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım" sözleriyle hatırlanan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, yine çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

İnternet sitelerinde 1270 liradan işlem gören fakat piyasada 1300 liranın üzerinde olan gram altın için 1500 lira tahmini yapan Batırel, "17 Mart'ta gram altın 1211 lirayla tarihi rekor düzeye ulaştı. Yükseliş zaman zaman geri çekilmeler yaşansa da devam edecek. Önce 1250 ardından 1300 lira aşılacak" demiştim. Bugün 1270 lirayı aştı. Hedef: önce 1300 ardından 1500 liradır" dedi.

Batırel, açıklamasının devamında doların çökme trendine girdiği belirterek, "ABD doları yerlerde sürünüyor. Zira koskoca ülke resesyona (aşırı ekonomik durgunluğa) sürükleniyor. Ne yüksek faiz ne bol para çare olmadı. Beter olsunlar" ifadelerini kullandı.