Saldırgandan polisle hatıra fotoğrafı

Saldırgandan polisle hatıra fotoğrafı

Hürriyet gazetesine saldıranlar, saldırının yaşandığı gece olay yerinde polislerle hatıra fotoğrafı çektirmiş..

Hürriyet gazetesine ikinci saldırının yapıldığı pazartesi akşamı, eylemcilerden birisinin orada görevli olan polisle "hatıra fotoğrafı" çektirdiği ortaya çıktı. Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşesinde o fotoğrafa yer verdi.

Geçtiğimiz pazar ve pazartesi akşamı Hürriyet gazetesi binasına taşlı sopalı saldırılar düzenlendi, gazetenin cam kapısı kırıldı. Basına yönelik olan baskıların baskına dönüştüğü günlerde bu olay medya çalışanlarınca da kınandı. 

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşesinde, binalarının önlerinde yapılan saldırıda bir polis memuru ile hatıra fotoğraf çekilen bir eylemcinin karesini paylaştı. 

1-20150911130724.jpg

Mehmet Y. Yılmaz, bu fotoğrafı da yayınladığı köşe yazısında şu cümlelere yer verdi: 

"Bu fotoğraf, salı akşamı Hürriyet binasının önünde çekildi. Yani Hürriyet'e ikinci kez taşlı-sopalı saldırının yapıldığı akşam.
Fotoğraftaki şahıslardan yüzü kapatılmış olanı yeleğinden ve elindeki silahtan da anlayacağınız gibi bir polis.
Orada bulunmasının nedeni, iki gün önce 'Hürriyet'i Madımak'a çevirmek üzere toplanmış' azgın bir güruhun saldırısına uğramış, camı çerçevesi indirilmiş binayı ve içindeki çalışanları korumak.
Onunla hatıra fotoğrafı çektiren şahıs kimdir tanımıyorum ama o gün Hürriyet binasının önünde eylem yapmak üzere bulunan kişilerden biri.
Eylemci ile güvenliği sağlayacak polis aynı karede, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.
Polis orada neden bulunduğunu unutmuş görünüyor.
Ya da unutmamış, orada bulunmasının bir figürasyon gereği olduğunu düşünüyor.
Çünkü bir gün önce iktidar partisinin milletvekili 'Artık bunlara alışacaksınız' dedi.
Polis de belli ki saldırılara alışmamız için eylemcilere müdahale etmemesi gerektiğini düşünmüş.
O polis memuruna görevini bir kez daha hatırlatacak bir yetkili, İstanbul'da var mıdır dersiniz?"

Öte yandan Hürriyet'e yapılan saldırı ile ilgili çok sayıda işadamı ve politikacıların kendisini ve diğer Hürriyet çalışanlarını aradıkları bilgisini de veren Yılmaz, geçmiş olsun dileklerini iletenlerin arasında bakanlar ve AKP'li isimler de olduğunu söylerken, bu isimlerin yazılmaması için de uyarıda bulunduklarını da paylaştı.