Saldırıda hayatını kaybeden Merve istifa etmiş !

Saldırıda hayatını kaybeden Merve istifa etmiş !

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaKİ saldırıda yaşamını yitiren Merve Yiğit'le (22) ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bombalı terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 22 yaşındaki Merve Yiğit’in cenazesi bugün memleketiKonya’da toprağa verildi. Havalimanında bir yiyecek içecek firmasında part-time olarak çalışan, ilk patlama kurtulup dışarı kaçan, ancak ikinci patlama yaralanan Merve Yiğit’in, 2 gün sonrada işten ayrılmak üzere istifa ettiği ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Merve Yiğit’in cenazesi bugün memleketi Konya’nın Ahırlı İlçesi Kayacık Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada bir süre cenaze aracında bekletilip helallik alındıktan sonra, cenaze namazının  kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Yiğit’in tabutunun üstüne Türk bayrağı örtüldü. Cenaze namazına Konya Valisi Yakup Canpolat, protokol mensupları, ailesi, yakınları ve İstanbul’daki arkadaşları da katıldı. Cenaze namazı sırasında babası Ali Yiğit ile erkek arkadaşı Mahmut Çelik’in güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Yiğit’in cenazesi, namazın ardından gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi.

1-20160701174022.jpg

ÖZEL ÜNİVERSİTEDE BURSLU OKUMUŞ

İstanbul Aydın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü’nden yüzde 75 burslu okuyarak geçen yıl mezun olan ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Merve Yiğit’in, havalimanındaki bir yiyecek ve içecek firmasında yaklaşık 3 yıldır çalıştığı belirtildi.

İSTİFA ETMİŞ

Part-tima çalıştığı işinde aldığı ücretle hem kendi masraflarını karşılamaya, hem de ailesine katkı sağlamaya çalıştığı öğrenildi. Rabia ve Elif adında iki kardeşi olan Merve Yiğit’in, babası Ali Yiğit’in İstanbul’da bir pastanede asgari ücretle çalıştığı belirtildi. Merve Yiğit’in çalıştığı işyerinden istifa ettiği ve olaydan 2 gün sonra da işi bırakacağı öğrenildi.

2-20160701174023.jpg

İLK PATLAMA KURTULMUŞ, İKİNCİ PATLAMADA YARALANMIŞ

Merve Yiğit’in, ilk patlamanın ardından polisin bölgeyi tahliye etmesi üzerine kaçarak dışarı çıktığı ve bu sırada meydana gelen ikinci patlamada vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle yaralandığı belirtildi. Merve Yiğit’in, ilk patlamanın ardından bir süredir birlikte olduğu nişanlanmayı planladığı aynı havalimanında çalışan erkek arkadaşı Mahmut Çelik’i telefonla aradığı ancak ulaşamadığı öğrenildi.

İKİ GÜN SONRA İŞTEN AYRILACAKTI

Cenazesinde bulunmak için Merve Yiğit’in İstanbul’dan gelen arkadaşlarından Yasemin Çorluoğlu, ”Merve 3 yıldır havalimanında çalışıyordu. Part-time çalıştığı içinde bin lira civarında ücret alıyordu. Kendi harçlığını çıkarmak, ailesine katkıda bulunmak için çalışıyordu. Ancak istifa etmişti ve olaydan 2-3 gün sonrada işten ayrılacaktı. Merve ilk patlamada yara almadan kurtuluyor. Polis, bulundukları yeri tahliye edince dışarı çıkıyor. Bu arada nişanlanacağı Mahmut’u arıyor ama ulaşamıyor. Sonra dışarı çıkınca yanında ikinci patlama olmuş. Merve, hayat dolu bir insandı. Çok saf ve temiz kalpli insandı. Hayalleri vardı.

3-898.jpg

DÜĞÜN İÇİN PARA BİRİKTİRİYORLARDI

Kendisini sürekli geliştiren bir insandı. İngilizce kursuna gidiyordu. Aynı arkadaş grubumuzdan olan ve havalimanında çalışan Mahmut ile de nişanlanmayı planlıyordu. Aileleri de ilişkilerini biliyordu. İkisi nişan ve düğün için para biriktiriyordu” dedi.

”BABASININ TEK GÜVENCESİYDİ”

Kayacık Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda amcası Ömer Yiğit, ”Merve İstanbul’da doğup, büyüdü. Orada hem okuyor, hem çalışıyordu. Olayın ardından ağır yaralı olduğunu öğrendik. Sonra da vefat ettiğini duyduk. 3 kardeştiler. Babasının tek güvencesiydi. Çalışarak ailesine de katkı sağlıyordu” dedi. 

Merve Yiğit’in Tekirdağ da yaşayan kuzeni Bünyamin Yiğit de, ”Öğrendiğim kadarıyla arkadaşının molaya çıkma teklifinin ardından molaya çıkıyorlar. Daha önce arka tarafa çıkarken, bu kez ön tarafa molaya çıkmışlar. Bu sırada terörist, önce silahla ateş ediyor, sonra kendisini patlatıyor. Teröristlerin amacı nedir bilmiyorum ama olan gencecik bir kız öldü. Lanet olsun. Üniversiteyi bitirdi. Hem babasına destek olmak için çalışıyordu. Bir kaç güne kadarda işi bırakacağını öğrendim” diye konuştu.