Salim Müslim gizli anlaşmayı ifşa etti

Salim Müslim gizli anlaşmayı ifşa etti

PYD Eş Başkanı Salih Müslim Amerika'nın ısrarla yok dediği anlaşmayı ifşa etti.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesi çağrılarıyla ilgili "YPG ve ABD arasında birlikte DAİŞ’e karşı mücadele etme anlaşması var. Bu durumda bazı bölgelerde YPG çekilmek istese de ABD istemez." dedi.

Evrensel gazetesinden Aziz Koçyiğit ve Yücel Özdemir'e konuşan Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Cerablus-Rakka koridorunun halen açık olduğunu belirterek “DAİŞ kıyafet değiştirdi, Nusra oldu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) oldu” dedi. Müslim IŞİD militanlarının hala Türkiye’ye de girip çıkabildiklerini de iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cerablus’a yönelik “Fırat Kalkanı” operasyonunun "IŞİD'le mücadele"  değerlendiren, Müslim, operasyonun “IŞİD ile mücadele” için olmadığını öne sürerek, “Çünkü gerçekler ortada. Bu güne kadar ortaya koyduğumuz belgelerde her şey açık olarak görülüyor. Türkiye, DAİŞ hezimete uğradığı için Cerablus’a girdi. Yoksa Cerablus ile Rakka arasındaki koridor kapanacaktı. Türkiye bunu önlemek için bölgeye girdi” iddiasında bulundu.

ABD İLE ANLAŞMA VAR, YPG ÇEKİLMEK İSTESE DE ÇEKİLEMEZ

Türkiye'nin sık sık tekrarladığı “YPG Fırat’ın doğusuna çekilsin” çağrısını değerlendiren Salih Müslim, ABD ile YPG'nin anlaşması olduğunu belirterek “Çekilmesine çekildi. Ancak onlar halen orada olanlara YPG diyor. YPG”liler zaten Fırat’ın batısındaki bölgeleri özgürleştirdikten sonra kendi üslerine döndü. YPG ve ABD arasında birlikte DAİŞ’e karşı mücadele etme anlaşması var. Bu durumda bazı bölgelerde YPG çekilmek istese de ABD istemez. Halen Menbic başta olmak üzere bir çok yerde DAİŞ’e karşı birlikte savaş devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri zaten uluslararası koalisyonla beraber çalışıyor. Bunlar, DAİŞ’la mücadelede bundan sonra da beraber çalışmaya devam edecekler. Bu nedenle çekilme konusunda asıl kararı yerel meclisler veriyor. Cerablus’un hem askeri hem de sivil meclisi var. Bu nedenle asıl belirleyici olan meclislerdir. Ateşkes kararı da Türkiye ile Cerablus Meclisi arasında sağlanmıştı” dedi.

EVRENSEL