Sanat e-ticaret’le buluştu

Sanat e-ticaret’le buluştu

Ressamların yağlı boya çalışmalarının satıldığı e-ticaret sitesi Tabloonline.com.tr yoğun ilgi çekiyor.

Tekstil, elektronik cihaz, emlak gibi alanlarda rekor satış hacimlerine ulaşan e-ticaret sektörünün yelpazesi bu kez sanatçılara uzandı. Tabloonline.com.tradıyla yayına giren e-ticaret sitesi özgün sanat eserlerini alıcıları ile buluşturuyor. Ressamların nadide çalışmalarını satışa sunan site bu anlamda sanatçılar için de yeni fırsatlar barındırıyor.

3,5 yıllık altyapı süreci ile e-ticarete geniş kapsamlı yatırım yaptıklarını belirten Tabloonline.com.tr kurucusu Akın Kaya, sanatçıların, e-ticaretin sunduğu olanaklardan yararlanmaya başladığını söyledi. Türkiye’de e-ticaret potansiyelinin açığa çıkmasının yeni ürünler ve yeni projelerle mümkün olabileceğini belirten Kaya, ressamlarla birlikte kurdukları “üretim ve satış sistemi”nin diğer sanatçılar için de davetkar olduğunu ifade etti.

Yağlı boya resimlerin ya da canvas tabloların satışının yanı sıra “Kendin tasarla” özelliği ile müşterilerin görsel seçerek ya da yükleyerek tasarım yapabilmelerine imkan veren Tabloonline.com.tr’nin sanatçılar nezdinde kabul gördüğüne işaret eden Kaya şunları söyledi:

“Biz Türkiye’deki en az 5000 ressamın e-ticaret üzerinden ek gelir elde edebileceğini savunarak yola çıktık ve hali hazırda ressamlarımızın ürünlerinitabloonline.com.tr’den alıcılarla buluşturuyoruz. Bu, ressamlarımızın hayatında bir kırılma noktası oldu. Türkiye’de çok yetenekli ancak sergi açmaya imkan bulamayan ressamlarımız var. Görünen o ki bu işi hobi olarak yapıyorlar. Ticarete girmeyi düşünmemişler. Fakat e-ticaret onlara bambaşka bir kapı açtı. Yine resim yapmaya devam edecekler ama bu kez resimleri kitlelere ulaşacak ve bu işten ek gelir edecekler. Bu anlamda ben şahsen e-ticaretin önümüzdeki yıllarda Türkiye açısından devrimsel nitelikte neticeleri beraberinde getireceğine inanıyorum”

E-ticaret bilincini yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Kaya şöyle konuştu: “Hemen herkes yaptığı üretimi ya da icra ettiği bir sanatı e-ticaret’e taşıyabilir. Bunu nasıl yapacakları konusunda e-ticaret yatırımcılarına önemli görevler düşüyor. Organik sebze üreticilerinden grafik tasarlayanlara, ressamlardan ev hanımlarına kadar herkes bu platformda kendine bir yer edinebilir. E-ticaretin güvenilir olduğu, ergonomik olduğu ve en önemlisi bireye bakan yönüyle pek çok olanaklar sağladığı algısını yerleştirmeliyiz. Örneğin 55 yaşında bir ressamımız hem sanatını kitlelere ulaştırabilme hem de elde ettiği bir ek gelir şansı yakalamış durumda. Öngörüm o ki; yakın gelecekte bu işin daha ileri boyutlara taşınacaktır”