Sanko Park’ta Guınness Rekoru Kırıldı

Sanko Park’ta Guınness Rekoru Kırıldı

Alışverişin ve eğlencenin vazgeçilmez adresi Sanko Park’ta, dünyanın en büyük ebrusu yapılarak Guinness rekoru kırıldı.

- Alışverişin ve eğlencenin vazgeçilmez adresi Sanko Park’ta, dünyanın en büyük ebrusu yapılarak Guinness rekoru kırıldı.

Anadolu Süsleme Sanatları Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Osmanlıoğlu’nun organizasyonu ile gerçekleştirilen rekor denemesi, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng’in ‘boya atması’ ile başlatıldı.

Sanko Park AVM girişinde kurulan büyük tavanın etrafına dizilen yaklaşık 90 sanatçının çalışmaları sonrasında tavadan çıkarılan ebru, Gaziantep 4. Noterliği’nden gelen görevlilerin ölçümü ile kayıt altına alındı.

Rekor denemesi sonrasında mutluluğunu diğer sanatçılarla paylaşan Osmanlıoğlu, “41.5 metrekare olan rekoru, bugün burada 76.47 metrekare ile kırdık. Noter tespitini, rekora ilişkin yazılı ve görsel basında yer alan haberleri İngiltere’deki Guinness merkezine göndereceğiz” dedi.

İncelemelerin ardından rekorun tescil edileceğini anımsatan Osmanlıoğlu, “Rekor tescilini ana sponsorumuz Sanko Holding ve resmi sponsorumuz Şehitkamil Belediyesi’nin yanı sıra, etkinliklerimize destek olan Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şahinbey Kaymakamlığı, Gaziantep Sanayi ve Ticaret Odaları adına tescil ettireceğiz” diye konuştu.

Osmanlıoğlu, böylece Gaziantep’in Gazi unvanının yanına, ‘Guinness Rekorlu Şehir’ unvanını da eklemiş olacaklarına dikkati çekti.

“Sanko Holding’in ana sponsorluğu sayesinde Guinness rekor denemesine giriştik ve başardık” diyen Osmanlıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun şahsında Konukoğlu ailesine teşekkürlerini sundu.

Rekor denemesinin ‘Gaziantep adına en büyük hayali’ olduğunu anımsatan Osmanlıoğlu, “Bundan sonraki hedefim dünyanın ilk ebru müzesini kurmaktır. Gazianteplilerle, sanatseverlerle, ebru sanatına gönül verenlerle bunu da başaracağımıza inanıyorum” sözleri ile yol haritasını dile getirdi.

Rekora katkı sunan ve rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Minyatür ve Ebru Sanatçısı Suna Selma Koçal, “Gaziantep’te 2. Dünya Ebru Günü’nde rekor kırmak için 2 gün boyunca organize olduk. Birçok destekçimiz ile yola çıktık ve 99 ebru sanatçısı ile bu gün dünya rekorunu kırdık” ifadelerini kullandı.

SANKO PARK

Gaziantep’in yaşam alanı olan Sanko Park Alışveriş Merkezi, 127 bin metrekare inşaat alanı ve 55 bin 488 metrekare kiralanabilir alana sahip.

Sanko Park’ın marka karmasında H&M, YKM, Fabrika, Network, Paşabahçe, Mudo, Beymen, Beymen Club, W Collection, Big Chefs, Marks&Spencer, Swarovski, LCW, Teknosa, D&R, Twist, Toyzz Shop, İpekyol, Migros, Defacto, Mango, Koton, Flo ve Dominos Pizza gibi markaların yanı sıra, Sanko Sanat Galerisi yer alıyor.

Aylık 1 milyona yakın ziyaretçiye sahip olan ve kiralamada yüzde 97 doluluk oranı ile hizmet veren Sanko Park, zengin marka karmasıyla marklara ve kaliteyi arayan tüketicilere ortak buluşma alanı sunuyor.