Şanlıurfa'da 8 Teröristin Yakalanması

Şanlıurfa'da 8 Teröristin Yakalanması

Ceylanpınar'da terör örgütü PKK/PYD'nin Kamışlı ve Derik kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıkları tespit edilen 8 teröristten 6'sı tutuklandı- Diğer teröristlerin işlemleri ise sürüyor

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin Kamışlı ve Derik kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıkları tespit edilen 8 teröristten 6'sı tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Ceylanpınar Jandarma Komutanlığının desteğiyle Suriye sınırındaki Yeşildirek Mahallesi'nde oluşturduğu kontrol noktasında durdurduğu 47 KN 921 plakalı minibüste yakaladığı 8 teröristten 6'sının jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edilen Burhan Ç, Yümü Ü, Cemil İ, Mehmet T, Ömer A. ve Kasım İ, "devletin varlığını bölmeye çalışmak, terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Hüseyin S. ile Velit H'nin işlemleri ise devam ediyor.

İlçedeki kontrol noktasında 17 Mart Perşembe günü durdurulan minibüste yakalanan 10 şüpheliden 8'inin terör örgütü PKK/PYD üyesi olduğu belirlenmiş, teröristler, verdikleri ifadede örgütün Kamışlı ve Derik kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıklarını itiraf etmişlerdi.