Sarıgermede Hortum

Sarıgermede Hortum

Muğla’nın Ortaca ilçesi Sarıgerme köyünde Perşembe günü meydana gelen hortumun ardından hayat normale dönüyor.

- Muğla’nın Ortaca ilçesi Sarıgerme köyünde Perşembe günü meydana gelen hortumun ardından hayat normale dönüyor.

Perşembe günü saat 11.10 sıralarında meydana gelen hortumda, Sarıgerme’de binlerce ağaç parçalandı, elektrik ve telefon hatları kullanılamaz hale geldi, yollar kapandı, 4 tekne battı, 1 tekne karaya vurdu, pek çok ev ve otel hasar gördü. Dünkü fırtınalı havanın ardından bugün güneşin etkili olduğu Sarıgerme’de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Sarıgerme’de hasar tespit çalışmalarına başlanılırken, ilk belirlemelere göre en fazla hasarın meydana geldiği SARÇED Tesisleri’nde 100 bin lirayı aşkın, bir otelde 6 milyon liralık hasar meydana geldiği belirtildi. Sarıgerme genelinde hasarın çok daha fazla olduğu açıklandı.

EKİPLER ÇALIŞMA BAŞLATTI

Sarıgerme genelinde ekipler yoğun bir çalışma başlattı. AYDEM ekipleri Sarıgerme'de parçalanan direkleri ve hatları yenilerken, elektriklerin bugün akşam saatlerinde tekrar verileceği belirtildi. Orman ekipleri parçalanıp yolları kapatan ağaçları ve dalları kaldırdı. Oteller ile SARÇED’de hasar tespit çalışmalarının yanı sıra temizlik ve onarım çalışmalarına başlandı.

Sarıgerme genelinde hummalı bir çalışma devam ederken, dünkü hortumun en büyük izleri halen sahil bölgesinde bulunuyor. Parçalanan katamaranlar, şezlong ve şemsiyeler hâla sahilde yer alırken, dünkü fırtınanın ardından güneşi gören yerli ve yabancı turistler sahilde yürüyüş yaptı, bazıları denize girip güneşlendi.