Sarp Sınır Kapısı'ndaki Eylem

Sarp Sınır Kapısı'ndaki Eylem

Artvin Valisi Cirit: "Yarın sabaha kadar Gürcistan’da bekleyen tüm tırların işlemlerinin yapılarak gönderilmesi sözü tarafımıza verildi. Bu gelişme ile eylem sonlandırıldı"

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Sarp Sınır Kapısı'nın Türk şoförlerince tır geçişlerine kapatılmasının ardından Gürcistan'da bekleyen tüm tırların işlemlerinin yapılarak gönderileceği sözü verildiğini, bu gelişmeyle eylemin sonlandırıldığını bildirdi.

Vali Cirit, Sarp Sınır Kapısı'ndaki eylemle ilgili yaptığı temasların ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Gürcistan ve Türkiye'nin son dönemlerde dostluk ilişkisini artırdığını ifade eden Vali Cirit, "Bugün nakliyecilik sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın bir eylemi oldu. Son dönemde Tiflis hükümetinin risk değerlendirme standartlarını içeren bir genelgeleri dolayısıyla Türk tırlarının yaşadığı sorunlar oldu. Nakliyeciler zamanında ulaştıramadıkları mallar nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmış oldular. Nakliyeciler bu işten ciddi zarar görme aşamasına geldi. Bu kapsamda sorunun çözülmesi için öncesinde de görüşmelerimiz devam etmekteydi" diye konuştu.

Bugünki eylemin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti arasında bir dizi görüşmelerin yapıldığını aktaran Cirit, "Nihayet görüşmeler olumlu bir noktaya getirildi. Yarın sabaha kadar Gürcistan’da bekleyen tüm tırların işlemlerinin yapılarak gönderilmesi sözü tarafımıza verildi. Bu gelişme ile eylem sonlandırıldı" ifadesini kullandı.

Gün içerisinde Türk tır şoförlerinin başlattığı eylem, Vali Cirit'in açıklamasının ardından sona erdirilerek sınır kapısındaki tırların geçişi yeniden başladı.