Savcı Ferhat Sarıkaya'dan FETÖ itirafları

Savcı Ferhat Sarıkaya'dan FETÖ itirafları

Savcı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli davasında FETÖ'nün rolünü ve ne amaçladığını anlattı.

Savcı Ferhat Sarıkaya A Haber'de FETÖ'nün yargı kumpaslarını anlattı. Şemdinli davasında hazırladığı iddianame ile meslek hayatı biten Sarıkaya, FETÖ'nün davadaki rolünü açıkladı.

"Bu örgüt beni ve çevremi kuşattı. Bu çetenin bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum Allah rızası için çalıştığını düşünüyordum." diyen Sarıkaya, Şemdinli davasında asıl hedefin dönemin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt olduğunu söyledi.

İşte Sarıkaya'nın açıklamalarından satır başları:

MUHAFAZAKAR BİR İNSANIM CEMAATÇİ OLMADIM

Şemdinli olayı o zaman büyük bir olaydı. Benim kafam öyle bir doldu ki. Kamuoyunun beklentisi çok yüksekti. Olayın maddi boyutunu ortaya koyduk. Mahkeme başkanı gelip soruyordu. Kendime göre muhafazakar bir insanım. Cemaatçi olmadım.

BÜYÜKANIT'IN İSMİNİN YIPRATILMASI AMAÇLANDI

İlhan Kaya Yaşar Büyükanıt Genelkurmay Başkanı çok tehlikeki bir adam ve darbe yapabilir diyerek beni etkiledi. Ben onun örgüt yapısında olduğunu bilmiyordum. Yaşar Büyükanıt'da böylelikle dosyanın içine yerleşmiş oldu. Amaç Kara Kuvvetleri komutanının yükselmesini önlemek istediler. Büyükanıt'ın isminin yıpratılması amaçlandı.

BASİT OLAY HALKA HALKA BÜYÜTÜLDÜ

Şemdinli'deki basit bir olayı halka halka büyüterek Kuvvet Komutanlığına bağlandı. Cemaatin amacı itibarsızlaştırarak önünü engellenmeye çalıştı. TSK içinde en büyük engel olarak Büyükanıt'ı gördüler. Bana böyle bir olay binde bir gelir bu fırsatı değerlendir dediler.

Bu örgüt beni ve çevremi kuşattı. Bu çetenin bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum Allah rızası için çalıştığını düşünüyordum.

TÜM İHTİYAÇLARIN GİDERİLECEK DEDİLER

*Meslekten ihraç edildim. Öğrendikten sonra şok olmuştum. Merak etme tüm ihtiyaçların giderilecek. dediler. Hoca efendi size sahip çıkacak size bakılacak dendi. O zamandan sonra örgütün yapısını anlamaya başladık.

*Bana çok iş teklifi geldi. Bana İlhan Bey bana reddetmemi istedi. Senin her şeyin karşılanacak dedi.

*Bunlar kendilerini deşifre edeceğimi anlayınca yardım edeceklerini söylediler. FETÖ'yü deşifre etmemem için bana para verdiler. Suikast yapılacak dediler. İhbar alındı dediler. Bu yüzden Güney Afrika'ya gitmeyi kabul ettim.

*Güney Afrika 4,5 ay kaldım perişan oldu. Memleket hasreti beni bitirdi. Önce Johannesburg'da kaldık. Maaş adı altında bana para geldi.

*Sonra vatan hasreti ağır bastı. Bunları gözümüzde dini cemaat olarak gördük.

SENİ ÖLDÜRECEK DEDİLER

*Döneceğim Türkiye'ye dedim Güney Afrika imamı beni vazgeçirmeye çalıştı. Seni öldüreceklermiş dediler. Ne olursa olsun gideceğim dedim. Bunun kıymetini bil dediler.

*İstanbul'a geldim. Ankara'ya geçtim. 4 aya yakın kadar orada kaldım. Dışarıya çıkamadım korkutan.

*2009'da konuşulmaya başlandı mesleğe döndürmek için. Mesleğe döneceğim vaadinde bulundular.

*O zaman hakim savcı ne kadar maaş alıyorsa o kadar para verdiler.

*Üniversitede bana yardımcı olan sosyal demokrat kadın vardı. Soruşturmada yardım etti. İhalede yolsuzluk delilleri elde edilmiş oldu.

*Ben gerçekten örgütün adamı olsam neden taşın altına elimi sokayım belki hedefine girdim.

PİŞMANIM

*15 Temmuz hainliğin zirve yaptığı noktaydı benim için. Cumhurbaşkanı Meclis hedef alınır mı?.

*Asla himmet vermedim. Bunlar beni zaten kendilerinden kabul etmedi. Yanımda bir şey konuşmadılar.

*Mehmet Saltan bana o zaman bir bildiri getirdi. 2014 yılında. Onlarla ilişkim çok kaba çok maddi boyutta.

*Kesinlikle pişmanlığım en zirvesinde. Bunların kumpasına bu şekilde düştüm. bunların iç yüzünü bilseydim yapmazdım. Maddi olarak ve insani olarak kendilerine bağladılar. Yıllarca sustum ama artık ülkemi için bir şey yapacaksam bugün yapacağım."