Savcı, Rüzgar Çetin kararına itiraz etti

Savcı, Rüzgar Çetin kararına itiraz etti

Bir polis memurunun hayatını kaybettiği kaza sonrası tutuksuz yargılanmasına karar verilen Rüzgar Çetin hakkında flaş karar. Savcı cezayı az buldu.

Beşiktaş'ta alkollü direksiyon başına geçip yaşanan trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Rüzgar Çetin hakkındaki karar savcı tarafından temyiz edildi. Savcı, kararın bozulması ve toplanan delillere uygun olarak sanığa daha üst orandan ceza verilmesini istedi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Ekrem Şakar temyiz dilekçesinde, bilinçli taksir suçu kapsamında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti. Ancak temel ceza belirlenirken suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun işlendiği zaman ve yer, suçun konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı, failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığı, failin güttüğü amaç gibi hususların göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Dosyada Rüzgar Çetin'in 0,92 promil alkollü olduğu, önündeki aracı sollamak için ani bir manevrayla karşı yönden gelen araçlara ayrılmış şeride girdiği ve olayda asli kusurlu olduğunu ifade etti. Savcı Şakar, mevcut deliller çerçevesinde sanığın cezalandırılmasında temel ceza belirlenirken suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlike ve kusurun ağırlığı dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak artırılması gerektiğini belirtti. Temyiz dilekçesi, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmek üzere kararı veren İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Sabah