Sbs Türkiye İkincisi Maşaoğlu, Gözünü Meclise Dikti

Sbs Türkiye İkincisi Maşaoğlu, Gözünü Meclise Dikti

SBS'de Türkiye ikincisi olan Rabia Maşaoğlu, ileride siyasetçi olmak istediğini belirterek, "Bazı şeyleri değiştirmek istiyorum" dedi.

- SBS'de Türkiye ikincisi olan Rabia Maşaoğlu, ileride siyasetçi olmak istediğini belirterek, "Bazı şeyleri değiştirmek istiyorum" dedi.

2012 Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Açı Dershanesi 8. sınıf öğrencisi Nezihe Ezgi Mengi, 507 puanla Türkiye birincisi olurken; yine Açı Dershanesi öğrencisi Rabia Maşaoğlu Türkiye 2.’si ve Ankara 1.’si oldu. Açı Dershanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sakıp Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye genelinde 1 milyon 75 bin 533 öğrencinin katıldığı sınavda Türkiye 2.’si ve Ankara 1.’si olan Rabia Maşaoğlu’na ödül verdi. Maşaoğlu'na Açı Dersanesi tarafından ödül olarak beşibirlik altın verildi.

3 yıl üst üste SBS’de tam puan alarak başarılara imza atan Ankara 1.’si Maşaoğlu, “Hedeflerim hep büyük oldu. Planlı programlı bir şekilde çalıştım. Hiçbir zaman sosyal hayatımı aksatmadım. Beklediğim bir başarıydı” dedi. İleride siyasetçi olmak istediğini belirten Maşaoğlu, “Bazı şeyleri değiştirmek istiyorum. Ülkemizdeki aksaklıkları değiştirmek ve bazı şeylere yön vermek istiyorum. Ailemin benimle ilgili planları da bu yönde” şeklinde konuştu.