Seçim istifaları peş peşe geldi ! İşte görevinden ayrılan isimler

Seçim istifaları peş peşe geldi ! İşte görevinden ayrılan isimler
Güncelleme:

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler bir bir görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin başvurusu yapması için bugün son gün. Adayların saat 17:00'ye kadar partilere başvurması gerekiyor. İşte istifasını açıklayan isimler:

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adaylığı için az önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifasına ilişkin dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na sundu.

ANKARA'DA ÜST DÜZEY İSTİFALAR: SGK, TRT, SAĞLIK BAKANLIĞI, ÇALIŞMA BAKANLIĞI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

Mehmet Selim Bağlı'nın Şanlıurfa veya Gaziantep'ten, Fethi Fahri Kaya'nın memleketi Eskişehir'den aday olması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

TRT Hukuk Baş Müşaviri Avukat Maruf Okuyan da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.

BURDUR VALİSİ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran’da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Dün akşam görevinden istifa eden Yılmaz'ın bugün AK Parti Manisa milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu. Çakır, belediye meclis toplantı salonunda açıklama yaptı.

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan Ünver, belediye binasındaki makam odasında düzenlediği basın toplantısında, istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa ettiğini söyledi.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, görevinden istifa ederek 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı olmak için 2004'ten bu yana yürüttüğü başkanlık görevinden istifa etti.

Mustafa Demir, 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunda İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasi hayata başlayarak, il başkan yardımcılığı, seçim koordinasyon merkezi başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Demir, 2004 yılından bu yana da Fatih'de belediye başkanlığı görevinde bulunuyordu.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz adaylık teklifinin AK Parti Genel Merkezi’nden geldiğini söyledi. Yusuf Ziya Yılmaz 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Bir diğer istifa haberi Konya’dan geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı salonunda yaptığı basın toplantısında, istifasını açıkladı. 

Konya'ya 2004 yılından itibaren belediye başkanı olarak hizmet verdiğini belirten Akyürek, kentin gelişmesi için bugüne kadar elinden geleni yapmaya çalıştığını, her seçim döneminde artan oy oranlarıyla vatandaşın teveccühünü gördüklerini söyledi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANI

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak için Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Başkan Gökce, 9 yıldır Korkuteli Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Gökce, Korkuteli’nin gelişmesi için bugüne kadar elinden geleni yapmaya çalıştığını, artık Genel başkanımız Meral Akşener’in birlikte çalışma teklifi sonrası görevden istifa ederek, bölgeyi genel siyasette en iyi şekilde temsil etmek için aday adayı olduğunu söyledi. Gökce’nin istifasının ardından bu süreçte Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Halil Kara’nın görevi üstleneceğini öğrenildi.

SORGUN BELEDİYE BAŞKANI

AK Partili Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerde 27’inci dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

SUR KAYYUMU DA İSTİFA ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine belediye başkanvekili olarak atanan Kaymakam Bilal Özkan, genel seçimlerde memleketi Mersin’den AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

AFŞİN KAYMAKAMI

Kahramanmaraş'ın Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı için görevinden istifa ettiğini belirtti. Budan, memleketi Malatya'dan aday adayı olacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir istifa etti Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir istifa etti

İŞTE İSTİFA EDEN İL BAŞKANLARI

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı
AK Parti Ardahan il başkanı Yunus Baydar
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin
AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem
MHP Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan

İZMİR BARO BAŞKANI

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir'den 1’inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

MERSİN BAROSU BAŞKANI

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, milletvekili aday adayı olmak için baro başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Başkan Er, 2016 Ekim ayından bu yana Mersin Barosu başkanlığı görevinde bulunuyordu.

KILIÇDAROĞLU'NUIN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Seçilemeyince 2014 yılında Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirildi, 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı oldu. Bozoğlu, İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu.

MÜFTÜ İSTİFA ETTİ

Bucak Müftüsü İshak Göksel 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

TÜRKİYE KAMU-SEN'DE İSTİFA

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etti. Doğruyol, “Bugüne kadar olduğu gibi devlet ve milletin menfaati için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Seçiniz...