Seçim kavgalarında 17 yaralı

Seçim kavgalarında 17 yaralı

Batman, Diyarbakır ve Gaziantep’te oy kullanma sırasında çıkan kavgalarda 17 kişi yaralandı.

Aydın, Sivas ve Tokat’ta polis, çeşitli suçlardan aranan 80 kişiyi oy kullandıkları sandık başlarında yakaladı. Zanlılar gözaltına alındı.

Batman’ın Sason ilçesinde aynı aşirete mensup CHP ve DTP’liler arasında oy verme tartışması yaşandı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine güvenlik güçleri olaya müdahale etti. Ancak iki grup arasında daha sonra ikinci bir kavga çıktı.

Polis, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Olaylarda 6 kişi yaralandı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kopuzlu köyünde de, oy kullanma sırasında iki grup arasında tartışma çıktı.

Daha sonra kavgaya dönüşen tartışmada 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Bismil İlçesi’ndeki ikinci olay ise Başköy’deydi. Bir sandık görevlisine silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, görevli Hanifi Daş ve akrabası Mahmut Daş yaralandı.

Diyarbakır’ın Özekli beldesine bağlı Büyükakören köyünde ise, sandık görevlileri ve seçmenler arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavgada 3 kişi bıçaklanarak, 2 kişi de kafalarına aldıkları taş darbeleriyle yaralandı.

Bir başka olay da Gaziantep’te yaşandı. 19 Mayıs Lisesi’ne oy vermeye gelen CHP’li avukat Mehmet Kurtoğlu, AK Parti Milletvekili Fatma Şahin’in korumaları olduğu iddia edilen 4 kişinin saldırısına uğradı.

Polis ve çevik kuvvet ekipleri olay yerinde güvenlik tedbiri aldı..

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde seçim tartışması nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

AKP-MHP KAVGASI
Antalya’nın Demre ilçesinde sabaha karşı sokaklara el ilanı döktükleri iddia edilen AK Parti Gençlik Kolları üyesi gençlerle MHP İlçe Teşkilatı yöneticileri arasında çıkan kavgada iki kişi yaralandı.

Muş’un Bulanık ilçesinde eşinin yerine oy kullanmak isteyen bir kişi gözaltına alındı. Polis, Aydın ve Sivas’ta
aranan zanlıları sandık başında yakaladı.

SANDIK BAŞINDA YAKALANDILAR
Aydın, Sivas ve Tokat’ta polis, çeşitli suçlardan aranan 80 kişiyi oy kullandıkları sandık başlarında yakaladı. Zanlılar gözaltına alındı.

BİNA DIŞINDA OY VERMEK “SUÇ”
Sakarya’nın Hendek ilçesinde yaşlı bir seçmen, 3. kattaki oy verme yerine çıkamayınca, sandık kurulu başkanı A.T, oy pusulası, zarf ve mühürü alıp yaşlı kadına götürdü. Otomobilin içinde oy kullandıran A.T, sandık kurullarında inceleme yaparken durumu öğrenen İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necmi Mengi tarafından görevinden alındı.

Erzurum’da, mükerrer oy kullanmaya çalışan ve oy kullanmaya gelenlere etki yapmaya çalıştığı ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.