Seçim öncesi şimdi de ÖTV indirimi mi geliyor ?

Seçim öncesi şimdi de ÖTV indirimi mi geliyor ?
Güncelleme:

Artık 1 yıldan kısa bir süre kalan 2023 seçimleri öncesinde sosyal konut, asgari ücrete zam, EYT düzenlemesi gibi dikkat çeken adımları peş peşe atan AK Parti iktidarının şimdi de otomobil ve cep telefonlarından alınan ÖTV'de indirim yapması gündemde... İşte ayrıntılar...

Hükümetin 2023 seçimlerine doğru, halkın cebini rahatlatma adına bir dizi uygulamalar hayata geçireceği iddia edildi.  

Yazar Candaş Tolga Işık, tv100 sitesindeki köşe yazısında  Maliye Bakanlığının çalışmasıyla ilgili Ankara'daki kaynaklardan edindiği bilgileri aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunda her ne kadar Nureddin Nebati otursa da yeni adımların arkasındaki ismin eski Bakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın olduğunu öne süren Işık iktidarın önündeki adımları tek tek sıraladı:

Kredi Garanti Fonu’nun kesesi açılıyor. Özellikle işletmelere yönelik ciddi kredi destekleri getirilmeye hazırlanılıyor. Bu kapsamda yeni bir vergi affı ve yeni bir düzenleme de gündemde.

Maliye kaynakları otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye’ye yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın talimatı vermiş. Muhtemelen bu takvime sadık kalınırsa yılbaşından hemen önce ya da hemen sonra ekonomiye dair direkt vatandaşın cebine yönelik paketler açıklanacak.

 

Candaş Tolga Işık'ın TV100'deki yazısının tamamı için...